Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kaupungin nettisivut menevät uusiksi, valmista vuonna 2022 – "Tampere on upea ja elinvoimainen, haluamme, että tämä näkyy verkkosivuilta paremmin"

Tampereen kaupungin Tampere.fi-verkkosivut uudistuvat lähivuosina.

Uudistuneet Tampere.fi-sivut julkaistaan vuoden 2022 keväällä.

Alkuvuodesta 2020 käynnistyneessä projektissa uudistetaan sivuston palvelukonsepti, ulkoasu ja käyttöliittymä. Myös sisältöjä muotoillaan uudelleen ja tekninen toteutus kilpailutetaan. Samalla yhtenäistetään kaupungin eri verkkopalvelujen kokonaisuutta.

Tampere.fi-verkkosivuston käyttö on kasvanut vuosi vuodelta. Vuonna 2019 sivustolla oli lähes 2,5 miljoonaa käyttäjää ja yli 15 miljoonaa sivulatausta. Käyttäjistä 61 prosenttia tuli sivuille hakukoneen kautta. Älypuhelimella sivuja käytti 51 prosenttia kävijöistä.

– Tampere.fi-verkkopalvelu on tärkein kanavamme kaupungin palveluista viestimiseen. Sivuja on kehitettävä vastaamaan käyttäjiensä, erityisesti kuntalaisten, tarpeita. Tampere on upea ja elinvoimainen, rohkeasti kehittyvä opiskelu- ja tapahtumakaupunki. Haluamme, että myös tämä näkyy jatkossa verkkosivuilla paremmin, toteaa viestintäjohtaja Anna-Maria Maunu Tampereen kaupungin teidotteessa.

Nykyisten verkkosivujen isoimmat haasteet ovat tietojen löytymisessä ja käyttäjien näkökulman huomioimisessa. Hakukoneilla sivut löytyvät hyvin ja tähän tähdätään jatkossakin. Sen sijaan verkkosivujen valikoissa liikkuminen on koettu hankalaksi eikä sivustoa pidetä riittävän selkeänä.

Käyttäjälähtöisyyden ja hakukonelöydettävyyden lisäksi uuden sivuston kulmakiviä on sujuvoittaa mobiilikäyttöä ja parantaa saavutettavuutta. Sivujen tulee palvella kaikkia käyttäjiä mahdollisista rajoitteista huolimatta sekä digitaidoista riippumatta.

Sivustojen toteuttajakumppanien kilpailutukset tehdään syksyllä 2020.