Nyt alkavat tärkeät viikot: kiinnostaako Tampere kotimaanmatkailijoita? – Näistä Tampereen kohteista haetaan tietoa netistä

Iida Koskinen ja Marjut Palonen ovat yhdessä neljän muun yrittäjän kanssa avaamassa Media 54 -rakennuksen katolle Café Kattoa. Finlaysonin kattokahvila ja -kattokävey kiinnostavat ainakin nettihakujen perusteella. Riina Haapala
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Poikkeuksellisen kevään jälkeen kotimaanmatkailu on alkanut houkutella suomalaisia, kertoo Visit Tampere.

Toukokuun lopussa majoituspaikkojen käyttöaste Tampereella oli 5,1 prosenttia. Kuukautta myöhemmin käyttöaste oli jo 41 prosenttia.

Koko Suomen osalta vastaavat luvut ovat toukokuun lopussa 5,6 prosenttia ja kesäkuun lopussa 31,7 prosenttia.

Kokonaisuudessaan Tampereen majoituksen käyttöasteet ovat keskimääräistä tasoa koko Suomeen verrattuna.

– Tampereella on heinäkuusta kovat odotukset ja kotimaan vapaa-ajan matkailijat sekä paikalliset nousevat merkittävään rooliin elpymisessä, toteaa Visit Tampereen markkinointi- ja kumppanuusjohtaja Noora Heino tiedotteessa.

Visit Tampereen verkkosivukävijöitä ovat kesäkuussa aikana kiinnostaneet erityisesti tapahtumakalenteri ja välinevuokraus. Verkkosivuilta on löydetty myös tietoa Viikinsaaresta ja kesän risteilytarjonnasta.

Perheet etsivät erityisesti millaista tarjontaa seudulla on lapsille ja koko perheen ulkoiluaktiviteetteja.

Myös Tampereen kesän uutuudet, kuten Finlaysonin kattokävely, ovat kiinnostaneet Visit Tampereen verkkosivujen kävijöitä.

Courtyard by Marriot Tampere City hotellin hotellinjohtaja Ville Virkki on varovaisen toiveikas kesän suhteen.

– Hotelli oli suljettuna kolme kuukautta ja jännityksellä lähdimme avaamaan hotellia heinäkuuksi. On hienoa nähdä, kuinka vikkelästi varaustilanne kehittyy ja myös mukava nähdä, että ihmiset uskaltavat ja haluavat liikkua. Tällä hetkellä on mahdotonta ennustaa edes viikonlopun varaustilannetta. Samana päivänä voi tulla kymmeniä varauksia ja ihmiset tekevät päätöksiä spontaanisti. Tästä on hienoa jatkaa, Ville Virkki sanoo tiedoteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut