"Koko ajan on pöhinä päällä" – Kukkaispormestari Paulina Ahokas inspiroituu Tampereen tarinasta

Näkökulma: Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas inspiroituu kerta toisensa jälkeen Tampereen tarinasta.

Paulina Ahokas on Kukkaispormestari. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vuoden 2020 Kukkaispormestariksi valittu Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas tunnetaan naisena, jonka ja jota ei erikseen tarvitse innostaa. Eläväinen tekijä sanoo, että on onneksi saanut aina tehdä sellaista työkseen josta myös aidosti innostuu.

– Tampereella on sikäli mahtava olla. Koko ajan on pöhinä päällä. Ihmiset tekevät yhdessä töitä yhteisen tulevaisuuden eteen.

– Ei tarvitse kuin katsoa asunnon ikkunasta, niin huomaa että siinä se kaupunki rakentuu joka päivä. Ikkunasta näkee areenatyömaan, hotelleja, koko kaupungin silhuetin. Se on ihan mahtavaa, Ahokas kuvailee.

Eikä Ahokas inspiroidu Tampereesta vain nykyisyyden ja tulevaisuuden näkökulmista. Samaan pakettiin lukeutuu myös menneisyys – keskeisesti vuosi 1905.

– Tampereen tarina on kokonaisuutena uskomaton. Voi sanoa, että yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat lähteneet täältä liikkeelle. Vuonna 1905 kaikki säädyt kirjoittivat pamfletin, jossa vaadittiin tasa-arvoista oikeutta äänestää ja asettua ehdolle vaaleissa. Ihmiset laajalla rintamalla menivät tällaisen asian taakse, vaikka eivät välttämättä tienneet onko sellaisella asialla tulevaisuutta. Se vaati rohkeutta, ja siihen voi edelleen suhtautua suurella ylpeydellä, Ahokas innostuu.

Tasavuodet ja juhlavuodet ovat tarkasti mielessä. Tampere-talolla on meneillään 30-vuotisjuhlavuosi, ja Muumimuseossa juhlitaan Muumipeikkoa joka täyttää 75 vuotta. Talo avasi kesäkuun alussa koronatauon jälkeen ovensa ja työntekijät huomasivat nopeasti, että aukioloa oli kaivattu valtavan paljon.

– Voi sanoa, että me kaikki olemme hirveän helpottuneita juuri nyt. Koronarajoituksia on purettu, ja huomaa miten onnellisia ihmiset ovat kun he voivat käydä jossain. Tässä on jo julkistettu kaikenlaista esimerkiksi syksylle, ja monenlaista on vielä tulossa. Sen voi sanoa, että konsertteja tullaan jatkossa myöskin striimaamaan, Ahokas kuvailee.

Paulina Ahokas on ollut nyt kahdeksan ja puoli vuotta Tampereella. Hän osaa määritellä ajan jälleen hyvin tarkasti – tässä kohtaa sen ansiosta, että Ahokkaan poika oli pieni vauva kun äidin työ Tampere-talossa alkoi.

– On kaiken kaikkiaan todella hienoa, että tällainen junantuoma voi puhua Tampereen puolesta ja tehdä töitä tamperelaisten eteen.

Entä tulevaisuudessa? Vuonna 1972 syntyneellä energiapakkauksella on vielä työuraa jäljellä useita vuosia.

– Nyt tehdään Tampere-taloa ja kehitetään sen toimintaa. Vaikea sanoa, mitä tulevaisuus tuo eteen.

Paulina Ahokas

Tampere-talon toimitusjohtaja. Valittiin viime viikolla Kukkaispormestariksi.

Syntynyt vuonna 1972 Siilinjärvellä. Kahden lapsen äiti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut