Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28

Tampereella järjestetään suojatiepäivystyksiä lukuvuoden alussa torstain 13.8. ja keskiviikon 19.8. välisenä aikana.

Tampereen kaupunki toivoo mukaan vapaaehtoisia suojatiepäivystäjiä – kuka tahansa aikuinen voi ilmoittautua mukaan.

Päivystyksissä heijastinliivein varustetut aikuiset varmistavat lasten turvalliset tienylitykset. Samalla kiinnitetään autoilijoiden huomiota siihen, että pienet koululaiset ovat jälleen liikenteessä.

Mukaan suojatiepäivystäjäksi voi ilmoittautua niin yksityiset ihmiset kuin yhdistykset, yritykset ja työpaikat. Edellisinä vuosina osallistujia on ollut muun muassa vanhempainyhdistyksistä ja koulujen lähistöllä sijaitsevista yrityksistä. Päivystystä tehdään koulupäivän alussa noin kello 8–9 välillä. Yksi päivystysvuoro kestää 15–20 minuuttia kohteesta riippuen.

Suojatiepäivystys järjestetään Tampereella ensimmäistä kertaa näin laajana. Päivystettäviä kohteita on yhteensä 28 Tesoman, Kaarilan, Raholan, Linnainmaan, Atalan, Leinolan, Olkahisen, Lielahden ja Wivi Lönnin koulujen ympäristöissä.

Kohteet on valittu yhdessä vanhempainyhdistysten ja opettajien kanssa koulujen lähistöltä vilkkaiden koulureittien varrelta. Jokainen suojatiepäivystäjä varaa itselleen sopivan kohteen ja ajankohdan etukäteen.

Ilmoittautua voi koulujen alkuun saakka. Suojatiepäivystykset ovat osa Koulumatkojen kulkutapaan vaikuttamalla turvallisuutta -hanketta. Päivystyksistä on tavoitteena luoda vuosittainen kampanja ja laajentaa ne kaikille Tampereen alakouluille. Hanketta koordinoi Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnittelu. Hanke on saanut Traficomin liikenneturvallisuuden hankeavustusta.

Ilmoittaudu täällä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut