Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!

Suomen suurin kesätaidetapahtuma Finlayson Art Area tuo tänä kesänä Tampereen vanhalle tehdasalueelle luonnon ja värit.

Finlaysonin alueella nähdään muun muassa vihertaideteoksia, luonnon tilaa kantaaottavia teoksia ja katumaalauksin kukkivaa asfalttia.

Finlayson Art Area on avoinna 4.7.–30.8.

Näyttelyt sijaitsevat useassa eri kohteessa niin sisägallerioissa, julkisissa auloissa kuin ulkotiloissakin. Näyttelyt ja viikoittaiset opastukset ovat kävijöille ilmaisia. Näyttelyihin ovat tervetulleita myös lemmikit.

Poikkitaiteellinen tapahtuma yhdistää luontevasti kuva- ja sanataiteen katu- ja vihertaiteeseen. Nykytaide saa rinnalleen herkullista rosoa alueen vanhojen tehdassalien ja kapeiden kujien tunnelmasta. Historia kiinnostaa kävijöitä ja on luontevasti mukana tapahtumassa, opastuskierroksilla kerromme myös alueen rikkaasta historiasta.

Finlayson Art Area (FAA) on toteutettu vuodesta 2015. FAA:n tuottaa ja järjestää alueella 30 vuotta toiminut Grafiikanpaja Himmelblau ja mahdollistaa alueen kiinteistöt omistava Varma.

Vuonna 2020 Finlaysonin alue täyttää 200 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi myös FAA on toteuttanut uudenlaisia elämyksiä kävijöille.

Finlayson Art Areassa on vuosittain mukana kymmenestä alle kahteenkymmeneen ammattitaiteilijaa. Edustettuina ovat taiteen eri lajit: maalaus, piirustus, taidegrafiikka, installaatiot, videotaide, valokuvat, veistokset, katutaide. Esittelemme niin tunnettujen tekijöiden kuin suurelle yleisölle tuntemattomampien osaajien taidetta Suomesta ja ulkomailta.

Finlayson Art Arean kantavia teemoja on ollut alusta asti yhteisöllisyys, esimerkkeinä avoimet ja ryhmille järjestetyt katumaalaustapahtumat, jotka jouduttiin tänä vuonna perumaan koronan takia.