"Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!

Karikatyyri Santtu-Matias Rouvalista. Teppo Järvi
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Vuoden karikatyypiksi 2020 on valittu Tampere Filharmonian kapellimestari Santtu-Matias Rouvali.

Valinnan on tehnyt Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit yhdessä viime vuoden karikatyypin, näyttelijä Heikki Kinnusen kanssa.

Rouvalista tehdyt karikatyyrit ovat esillä heinäkuussa killan vuosinäyttelyssä Taidekeskus Taarastissa Nastolassa 4.–31. heinäkuuta. Rouvali voi valita näyttelystä omakseen mieleisensä karikatyyrin.

Karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen suomalainen julkisuuden henkilö, joka on sekä persoonana että ulkoiselta olemukseltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Vuoden karikatyyppi -nimitys täyttää nyt pyöreitä vuosia, sillä Rouvali on jo kymmenes tittelin saanut.

– Rouvali sopii juhlavuoden karikatyypiksi loistavasti. Hän on kansainvälistä uraa luova kapellimestari, jolla on lennokas karaktääri ja karikatyristien kannalta herkulliset piirteet. Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia. Rouvali on lumonnut niin nuorison kuin vanhemmankin yleisön – siitä toimii todisteena Tampere Filharmonian vuodesta toiseen loppuunmyydyt konsertit, todetaan perusteluissa.

Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori ja Heikki Kinnunen.

Skarppien vuosinäyttely Skarpit Taarastissa 4.–31.7.2020.

Taidekeskus Taarasti, Taarastintie 6, 15560 Nastola.

Näyttelyn taiteilijat: OlliBull Anikari, Satu Cozens, Markku Haapaniemi, Teppo Järvi, Juha Kalliolahti, Erkki Kangas, Kerberos – Kalevi Laalo, Jorma Lampela, Tero Mäkelä, Pasi Rahikainen, Elina Rajala, Juha Sihto, Heimo Suomalainen, Leena Suomi sekä Miki Wallenius

Karikatyyri Santtu-Matias Rouvalista. Miki Wallenius
Karikatyyri Santtu-Matias Rouvalista. Juha Kalliolahti
Karikatyyri Santtu-Matias Rouvalista. Juha Sihto
Karikatyyri Santtu-Matias Rouvalista. Eki Kangas
Karikatyyri Santtu-Matias Rouvalista. Jorma Lampela
Karikatyyri Santtu-Matias Rouvalista. Kalevi Laalo

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut