Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille

Tampereen kaupunki kiittää tamperelaisia ikäihmisten omaishoitajia venymisestä ja joustamisesta koronan aiheuttamien poikkeusolojen aikana. Kiitokseksi kaupunki antaa heille risteilyyn ja ruokailuun oikeuttavan Hopealinjan lahjakortin.

Lahjakortin saa 732 tamperelaista omaishoitajaa, joiden omaishoidettava on yli 65-vuotias.

– Koronatilanteen vuoksi heidän lakisääteisten vapaiden käyttömahdollisuudet ovat olleet normaalia rajatummat. Lisäksi päiväkeskukset, palvelukeskukset ja lähitorit, joiden palveluja monet omaishoidon asiakkaat käyttävät, ovat olleet kiinni, perustellaan päätöstä.

Tampereen kaupunginhallitus päätti 1. kesäkuuta ostaa Suomen Hopealinja Oy:ltä risteily- ja ravintolapalveluja 60 000 eurolla ikäihmisten virkistystoimintaan sekä henkilöstön työhyvinvoinnin parantamiseen. Ennakko-ostolla haluttiin tukea myös laivayhtiön taloutta koronakevään aiheuttaman taloudellisen epävarmuuden takia.

Ikäihmisten omaishoitajien lisäksi osa ennakkoon otetuista risteily- ja ravintolapalveluista käytetään koronasta johtuvien poikkeusolojen aikana kovaan paineeseen joutuneiden kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijöiden virkistykseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut