TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa

Toas Kauppi havainnekuvassa. BST-Arkkitehdit Oy
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen opiskelija-asuntiosäätiö TOAS rakennuttaa Kauppiin 8-kerroksisen puukerrostalon.

Kohteeseen tulee 70 asuntoa.

– Olemme tehneet strategisen päätöksen tutkia uudiskohteemme puurakenteisena. Odotamme innolla kohteesta saatavia kokemuksia. On tärkeää, että osaamista kasvatetaan konkreettisten kohteiden kautta Pirkanmaalla, kertoo hankekehitysjohtaja Juhani Puhakka TOAS:n tiedotteessa..

Kohde on TOASin ensimmäinen puukerrostalo ja suunnitelmissa on useampia uusia kohteita. Suurin suunnitteluvaiheessa oleva kohde on Hippoksen kortteli, johon on tulossa mahdollisesti moninkertainen määrä puurakentamista Kauppiin verrattuna.

Kohteen tilaelementit toimittaa Elementti Sampo Oy. Kohteen pääurakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja Arkkitehtina BST-Arkkitehdit Oy.

– Kohde koostuu pääosin yksiöistä ja tämän kaltaisia rakennuksia on erittäin tehokasta tehdä tilaelementeistä. Viikossa valmistuu kymmenen asuntoa Kuhmon tehtaalla. CLT:n painosta noin puolet on hiiltä, koko rakennus toimii suurena hiilivarastona koko elinkaarensa ajan ja on todellinen ekoteko, kertoo myyntijohtaja Sauli Ylinen Elementti Sampo Oy:stä tiedotteessa.

TOASilla on Tampereella yli 60 asuntokohdetta, joissa on noin 6 400 asuntoa ja noin 10 000 asuntopaikkaa.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut