Harvinainen kesäteatteriarvio!: Myllykolussa nähtiin uutuus – "Hienoa kuitenkin, että koronan jälkeen päästiin vihdoin teatteriin"

Teatteriarvio: Korona perui lähes kaikki maan kesäteatteriesitykset. Yksi harvoista on Hämeenkyrössä ylöjärveläisen Veera Niemisen romaaniin perustuva Ei muisteta pahalla.

Odotukset olivat korkealla, kun pitkän tauon jälkeen päästiin teatteriin ja vieläpä Myllykoluun, joka viime kesänä vietti hiljaiseloa onnistuneen Sillanpää-oopperan jälkeen.

Myllykolu on legendaarinen paikka ja parhaat esitykset siellä ovat olleet juuri Sillanpää-aiheisia, Panu Rajalan dramatisoimia ja osin ohjaamia.

Nyt ollaan täysin toisenlaisissa tunnelmissa. Tuottaja Jari Nieminen on dramatisoinut uutuuskirjan Ei muisteta pahalla. Ylöjärveläinen kirjailija Veera Nieminen tunnetaan omaperäisenä ja nokkelana kirjoittajana. Hänen ensimmäinen romaaninsa Avioliittosimulaattori niitti suosiota näyttämöillä, Pyynikilläkin.

Niemisen, nykyään Ahlgren, toisen kirjan Ei muisteta pahalla, näyttämöversio ei täysin lunasta odotuksia. Se toimisi ehkä paremmin sisänäyttämöllä. Nyt viheriöivä luonto ikään kuin syö tekstiä.

Marko Karvosen yltiövärikäs, terävästi moderni lavastus antaa viitteitä suunnasta.

Ei muisteta pahalla kertoo Piiamarista eli Piipesta ( Kirsi-Kaisa Sinisalo) ja hänen miesystävästään Jurista ( Heikki Mäkäräinen). Heidän suhteensa on mutkikas – Piipe kiihtyy nollasta sataan sekunnissa. Väärinkäsitykset seuraavat toisiaan ja Jurin pitäessä tyttöystäväänsä hulluna, alkaa katsoja olla samaa mieltä. Kun Juri jättää Piipen alkaa loputon koston kierre. Ennakkoon luvattu postilaatikon räjäytys on alkupala.

Luvattua tajunnanräjäyttävää komediaa tapahtumista ei kehity, Piipen tekemiset lähinnä nolottavat. Pientä hauskaa tarjoavat lystikkäästi liikkuvat naapurit, jotka rientävät paikalle aina kun tapahtuu.

Kirsi-Kaisa Sinisalo antautuu Piipen roolin vahvalla latauksella, jätetyn raivolla. Heikki Mäkäräinen on Jurina ihmeen rauhallinen, vaikka joutuu hurjaan pyöritykseen.

”Jos mun pääni päättää luoda jonkun hallusinaation, niin miks just kissan”, ihmettelee Piipe kissaansa, jota muut eivät näe. Jukka Wennström tekee kissana loistavan roolityön – hän osaa olla notkea ja ilmeikäs. Syksyllä monipuolista miestä odottaa tanssijan pesti Vaasan kaupunginteatterissa.

Elina Rintala on verevä Piipen Riikka-ystävänä. Outi Ikonen on asiallinen kurkunmyyjä-nainen, karikatyyrinen poliisi ja lystikäs naapuri. Seppo Paajanen Piipen nuoruudenystävänä on turvallinen ja aina valmis kostoon. Naapurinakin hän osaa huvittaa.

Katri Häti on ohjauksessaan varmaan pyrkinyt saamaan tekstistä kaiken irti, mutta korkeaan lentoon ei nyt nousta. Hienoa kuitenkin, että koronan jälkeen päästiin vihdoin teatteriin.

Myllykoulun kesäteatteri

Ei muisteta pahalla

Ohjaus Katri Häti

Dramatisointi Jari Nieminen

Lavastaja Marko Karvonen

Puvustaja Pirjo Törni

Äänisuunnittelu Katri Häti ja Miika Ruokokoski

Äänet Mika Ruokokoski

Rooleissa Kirsi-Kaisa Sinisalo, Heikki Mäkäräinen, Elina Rintala, Outi Ikonen, Seppo Paajanen, Jukka Wennström

Ensi-ilta 27.6. Myllykolun kesäteatterissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut