"Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20

Äänestys: Parhaasta noutoruuasta palkitussa Siipiweikoissa uskotaan, että koronakevät vahvisti henkilökunnan ja asiakkaiden yhteisöllisyyttä ja vankisti take away -ruuan asemaa vaihtoehtona.

Ravintolapäällikkö Satu Hellsten ja ravintoloitsija Laura Yli-Houhala uskovat, että korona-aika lisäsi pysyvästi take awy -ruuan vetovoimaa. Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Korona-aikana kotiin ja työpaikoille noudettiin monenlaista ravintolaruokaa, mutta tamperelaisittain mieluiten luonnollisesti siipiä.

Siipiweikot voitti koronakevään ravintolaäänestyksen spesiaalina järjestetyn Paras Tamperelainen Noutoruoka -sarjan. Äänestyksessä oli vaihtoehtolistalla noin 50 paikkaa, joista sai noutoruokaa huhtikuun lopulla. Siipiweikot valitsi kolmen suosikkinsa joukkoon 10,6 prosenttia yli 5000 äänestäjästä.

Kakkoseksi nousi oman noutoluukkunsakin avannut kaksikertainen Paras Tamperelainen Kebab -äänestyksen voittaja Evin Sammonkadulta ja kolmoseksi myös Kyttälässä sijaitseva japanilais-havaijilainen Aloha Ramen.

– Meidän vahvuus on se, että ihmiset ovat tottuneet hakemaan meiltä ruokaa muutenkin, pohtii ravintoloitsija Laura Yli-Houhala.

Aleksanterinkadun Siipiweikkojen myynnistä noin viidennes tulee tavallisestikin take awaysta. Tampellassa määrä on noin puolet.

Toinen vahvuus oli se, että siivet ovat poikkeuksellisen hyvin take away -myyntiin sopiva tuote.

Nämä oli koko meidän porukalle yhteiset talkoot.

– Monien mielestä siivet ovat mehevämpiä, kun ne ovat saaneet olla hetken kastikkeessa. Toiset taas haluavat siivet ja kastikkeen erikseen, jolloin siivet säilyvät rapeampina, taustoittaa Tampereen Siipiweikkojen toinen ravintolapäällikkö Satu Hellsten.

Yli-Houhalan mukaan koronaepidemian alku oli Siipiweikoissakin miettimisen paikka, vaikka paikkojen laittamista kokonaan kiinni ei mietittykään.

– Toiminta on ollut niin vakiintunutta, ettei siihen ole pitkään aikaan tarvinnut pohtia dramaattisia muutoksia. Nyt oli pakko miettiä uusia asioita. Kaikenlaista ehdittiin miettiä, mutta ei sulkemista.

Siipiweikoissa otettiin koronaviikoilla käyttöön Siipitaksi. Ravintolatyöntekijöitäkään ei tarvinnut lomauttaa, vaan hiljaisempien viikkojen yli päästiin vuosilomien aikaistuksilla.

– Nämä oli koko meidän porukalle yhteiset talkoot, kiittelee Yli-Houhala.

– Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi. Tämäkin yhteisöllisyys kasvoi korona-aikana varmasti, lisää Hellsten.

Vaikean ajan yli pääseminen lisäsi uskoa tulevaan. Koronakaudella moni tamperelainenkin haki ensimmäistä kertaa noutoruokaa. Valtaosalle kerrat eivät ole viimeisiä.

– Tämä kasvatti uskoa siihen, että take awaylla on kasvupotentiaalia, vakuuttaa Yli-Houhala.

Top 20

Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020

1) Siipiweikot (Aleksanterinkatu) 10,6 %

2) Evin 7,4 %

3) Aloha Ramen 7,0%

4) Zarillo (Puutarhakatu) 6,8 %

5) Ullan Grilli 5,8 %

6) Vaakon Nakki 5,2 %

7) Fafa’s (Aleksanterinkatu) 4,7 %

8) Hook 4,6 %

9) Naughty BRGR 4,5 %

10) Maka Sushi 4,2 %

11) Fit Wok 4,2 %

12) Purebite 3,9 %

13) Sitko 3,8 %

14) Heval (Arkkitehdinkatu) 3,7 %

15) Friends & Brgrs 3,5 %

16) Gastropub Soho 3,4 %

17) Pancho Villa (Satakunnankatu) 3,1 %

18) Kumma 2,9 %

19) Katmandu (Satakunnankatu) 2,7 %

20) Edun Herkkukeidas 2,6 %

Äänestyksessä sai valita kolme suosikkiaan, vastaajista 11,2 % ei osannut nimetä yhtään suosikkiaan tässä sarjassa.

Äänestäjiä oli 5 065.

Äänestyksen teknisestä toteutuksesta vastasi Tietoykkönen/Mediatalo Keskisuomalainen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut