Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalle sote-uudistuksen toteuttamiseen yhteensä 15,25 miljoonaa euroa

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti tiistaina, että Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan kuuluvien hankkeiden sekä rakenteellista uudistamista tukevien hankkeiden valtionavustuksia koskevat päätökset on tehty.

Rahat siirtyvät maakuntiin kesäkuun lopussa ja hankkeet käynnistyvät syksyllä.

Pirkanmaalle myönnettiin Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen toteuttamiseen 5 921 081 euroa ja Sote-rakenneuudistus -hankkeelle 9 329 760 euroa.

– Sote-palvelujen yhteinen kehittäminen alkaa nyt Pirkanmaalla. Uudistuksen myötä Pirkanmaalla kehitetään kansalaisten sote-palveluita ja yhtenäistetään niitä tuottava rakenne, toteaa sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala Pirkanmaan liitosta tiedotteessa.

Hallituksen esitysluonnos sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistukseksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Uudistusta valmistellaan vaiheittain, ja yksi vaiheista on sote-palvelujen alueellinen kehittäminen osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa sekä rakenteellinen uudistaminen valtion taloudellisella tuella.