Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansainvälinen kilpailu ratikkareitin Vuohenojan maisemateoksesta ratkesi: voitto Ruotsiin – "Ottaa hyvin haltuun koko annetun kilpailualueen"

Tampereen Vuohenojalle saadaan ensi kesänä uusi maisemateos.

Teoksen toteuttajaa haettiin Ratikan taide -hankkeen avoimella kansainvälisellä kilpailulla, johon saatiin 114 ehdotusta.

Kilpailun voitti ruotsalainen työryhmä Brrum, jonka muodostavat Cecilia Lundbäck, Ulrika Karlsson ja Veronica Skeppe.

Voittanut ehdotus oli nimeltään Fågelsträck – Navigation Figures.

Teosta rahoittaa A.R.Winterin Muistosäätiö yhdessä Tampereen kaupungin kanssa.

– On hienoa, että saimme näin paljon ehdotuksia ja kilpailu herätti kiinnostusta myös ulkomailla. Ilmeisesti tehtävä on olluthaasteellinen, sillä ehdotusten taso oli vaihteleva. 15 ehdokkaan kärki nousi kuitenkin esille selkeästi, kilpailun tuomariston puheenjohtaja Taina Myllyharju Tampereen taidemuseolta kertoo Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Voittaja palkitaan 10 000 euron palkinnolla ja neuvottelut toteutuksesta aloitetaan työryhmän kanssa.

– Voittajaehdotus ottaa hyvin haltuun koko annetun kilpailualueen ja sen eri katselusuunnat luoden paikkaan tavoitellun selkeän maamerkin. Teos toimii hyvin sekä läheltä katsottaessa että nopeasti ohi kuljettaessa. Valaistuksensa ansiosta teos on näyttävä eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Teoksen ajatus kommunikoinnista ja sen yhteys Hervantaan ja viestintäteknologiaan sekä vesistöreitteihin tuo siihen paikallista ja ajankohtaista temaattista syvyyttä. Teos hahmottuu heti taideteokseksi ja täyttää toimeksiannon edellytykset, Myllyharju luonnehtii.

Voittajateos tulee näkymään niin raitiotien, viereisen kevyenliikenteen väylän kuin Hervannan valtaväylän käyttäjillekin. Tavoitteena on, että teos valmistuu jo kesällä 2021.