"Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!

Ensin ratikka, kohta ajoneuvo ilman kuljettajaa. Tampereen Hervanta on muuttunut ja muuttumassa varsinaiseksi täkäläisen liikenteen pioneerialueeksi. Raitiotieallianssi
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tällä viikolla tapahtuu historiallinen muutos Tampereen liikennekulttuurissa.

Kun Tampereen ensimmäinen ratikka lähtee tällä viikolla koeajoille Hervantaan ja Turtolaan, muuttuu ratikka pysyväksi osa Tampereen liikennettä.

Ensimmäinen ratikka pääsee varikolta tällä viikolla – Torstaina kävelyvauhtia Hervantaan, lauantaina 70 km/h Turtolaan

Raitiovaunuja tulee syksystä alkaen lisää ja ensi kesänä kaupungissa liikennöi yhteensä 19 raitiovaunua. Raitiovaunuilla liikutaan koeajoissa liikennesääntöjen mukaisesti. Koska nyt suoritettavissa koeajoissa muuta liikennettä ei tarvitse pysäyttää, vaunu liikkuu ilman liikenteenohjaajia.

Toivomme, että kaikki tiellä liikkujat ottavat ratikka-ajan liikennesäännöt haltuunsa. Koeajotiimimme havaitsi maaliskuussa tehdyissä koeajoissa puutteita ja välinpitämättömyyttä muun muassa raitiovaunuvaloissa toimimisen ja joukkoliikennekadulla ajamisen tiimoilta. Tulemme muistuttamaan Tampereella liikkujia tästä asiasta yhdessä Tampereen kaupungin ja Nyssen kanssa ja tarjoamme tietoa mm. Tampereen Ratikan verkkosivuille kootun tietopaketin avulla. Liikennesääntöjen noudattaminen on jokaisen vastuulla. Pysytään yhdessä tarkkoina liikenteessä, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö muistuttaa.

Ratikan koeajot muuttavat liikennettä Hervannassa – Mitä ovat raitiovaunuvalot? Kumpi väistää tasa-arvoisessa risteyksessä? Nämä viisi asiaa on syytä pitää mielessä

Syyskuussa koeajot laajenevat Turtolan ja Itsenäisyydenkadun alikulkusillan välille ja loppuvuodesta Ratikka nähdään Pyynikintorilla asti.

Ratikalla matkustamista Tampereella päästään kokeilemaan ensi keväänä ja varsinainen aikataulujen mukainen liikennöinti alkaa 9.8.2021.

Tässä kuussa Hervantaan, syksyllä rautatieasemalle, marraskuussa Hämeenkadulle... – Näin Tampereen ensimmäinen ratikka valtaa kaupungin

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut