Tammerkosken varren terassin paikalle syntyi Mokkapuisto – Tampereen uuteen puistoon on istutettu puu samasta kannasta Helsingin Lasipalatsilta kaatuneen puun kanssa

Tila Mokkapuistolle löytyi Hämeensillan kainalosta Ruby & Fellasin terassin pienennyttyä. Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen keskustassa pääsee kulkemaan Tammerkosken vartta entistä sujuvammin.

Hämeensillan länsiosaan valmistui uusi alikulkutunneli ja Tempon talon edustalle kunnostettu pieni Mokkapuisto on lähes valmis. Myös Hämeensillan itäpuolenkin alikulkutunneli on käytössä.

Nyt Värjärinkujalta voi kävellä Mokkapuiston ja uuden alikulkutunnelin kautta Kirjastonpuistoon ja sieltä Satakunnankadun sillalle saakka. Mokkapuistosta pääsee nousemaan uusia kävelyportaita ylös Hämeensillalle.

Mokkapuistossa voi istahtaa Tammerkosken rannan tuntumaan; tukimuurin päälle on rakennettu puiset istuintasot kukka- ja pensasalueen reunalle. Rannan käytävä istuskelualueen kohdalta on päällystetty nupukivin. Puistikkoa halkova ja alikulkutunneliin johtava leveämpi käytävä on nyt asfalttipintainen, mutta se viimeistellään vielä kivisirotepinnoitteella. Alikulkutunnelin seinät on päällystetty kiillotetuin graniittilaatoin.

Mokkapuistoon on istutettu noin 150 pensasta ja 300 perennaa. Osa istutetuista pensaista on kukkivia pensaita ja osa havupensaita. Perennalajeja ovat muun muassa tähkätädyke, varjoyrtti, keltakärsämö, reunuspoimulehti tarhapunahattu ja verikurjenpolvi.

Mokkapuistosta Hämeensillan kupeesta jouduttiin kaatamaan iso puu silta- ja tunnelitöiden takia 2017.

Nyt tilalle on istutettu istukas isoriippasalavasta Salix x rubens ’Lasipalatsi’, joka on vanhaa kantaa Helsingistä Lasipalatsin edustalta kaatuneesta puusta.

Mokkapuiston Takon tehtaiden puoleinen pääty päästään rakentamaan valmiiksi, kun Tammerkosken ylittävä tilapäinen puusilta on purettu. Päätyyn rakennetaan portaat ja kaide. Tilapäinen silta on käytössä vuoden 2021 loppuun saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 2. Tarjolla striiminä kasariteinihysteriaa ja ysäriradiohuumoria – "Voimme jopa luikauttaa ilmoille jonkin biisinkin"
 3. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 4. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa
 5. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 6. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 7. Tampereen kaupungille lahjoituksena 15 pelastusrengasta
 8. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"
 9. Kolumni: Metsään meni! – "Kun ylittää metsän rajan ja pääsee luontoon, on myös lähempänä itseään"
 10. Tiede: Miksi ihminen juo, vaikka se on haitaksi? Hyödyt saa heti ja riskit joskus myöhemmin, sanoo tutkijaprofessori Pia Mäkelä
 11. Tiede: Aamuryypyn voimin kirkkoon, ristiäisissä olutta, paloviina vei oikeuteen – Tällaista oli arki alkoholin kanssa 1600-luvulla
 12. Linnanmäki nostaa päivittäisten kävijöiden kiintiötä – "Opettelimme uusia toimintamalleja pienemmillä asiakasmäärillä"
 13. Vastuullisuus noussut tärkeäksi perusteeksi verkkokaupassa – tuotteen ympäristömerkki nähdään tärkeänä
 14. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 15. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 2. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 3. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 4. "Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!
 5. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 6. Ratinan stadionille suunnitellaan kattamista – Ratinaa halutaan kehittää keskustan kuolleesta kulmasta vireäksi tapahtuma-alueeksi
 7. USU: Näin paljon oluen, viinin ja väkevien hinta voi nousta – Alkoholiveron korotus syksyllä hallituksen käsittelyyn
 8. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 9. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 10. Kolumni: Päärataa kehitettävä – oikoradasta luovuttava – "Siten Helsinki saisi näppärästi muut maksamaan uuden lentokenttäjunansa"
 11. Tammerkosken varren terassin paikalle syntyi Mokkapuisto – Tampereen uuteen puistoon on istutettu puu samasta kannasta Helsingin Lasipalatsilta kaatuneen puun kanssa
 12. Kavala vesimyrkytys vaanii nyt helteellä – "Heitä tulee päivystyksiin taas entiseen tapaan vähintään viikoittain"
 13. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 14. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 15. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.