Tammerkosken varren terassin paikalle syntyi Mokkapuisto – Tampereen uuteen puistoon on istutettu puu samasta kannasta Helsingin Lasipalatsilta kaatuneen puun kanssa

Tampereen keskustassa pääsee kulkemaan Tammerkosken vartta entistä sujuvammin.

Hämeensillan länsiosaan valmistui uusi alikulkutunneli ja Tempon talon edustalle kunnostettu pieni Mokkapuisto on lähes valmis. Myös Hämeensillan itäpuolenkin alikulkutunneli on käytössä.

Nyt Värjärinkujalta voi kävellä Mokkapuiston ja uuden alikulkutunnelin kautta Kirjastonpuistoon ja sieltä Satakunnankadun sillalle saakka. Mokkapuistosta pääsee nousemaan uusia kävelyportaita ylös Hämeensillalle.

Mokkapuistossa voi istahtaa Tammerkosken rannan tuntumaan; tukimuurin päälle on rakennettu puiset istuintasot kukka- ja pensasalueen reunalle. Rannan käytävä istuskelualueen kohdalta on päällystetty nupukivin. Puistikkoa halkova ja alikulkutunneliin johtava leveämpi käytävä on nyt asfalttipintainen, mutta se viimeistellään vielä kivisirotepinnoitteella. Alikulkutunnelin seinät on päällystetty kiillotetuin graniittilaatoin.

Mokkapuistoon on istutettu noin 150 pensasta ja 300 perennaa. Osa istutetuista pensaista on kukkivia pensaita ja osa havupensaita. Perennalajeja ovat muun muassa tähkätädyke, varjoyrtti, keltakärsämö, reunuspoimulehti tarhapunahattu ja verikurjenpolvi.

Mokkapuistosta Hämeensillan kupeesta jouduttiin kaatamaan iso puu silta- ja tunnelitöiden takia 2017.

Nyt tilalle on istutettu istukas isoriippasalavasta Salix x rubens ’Lasipalatsi’, joka on vanhaa kantaa Helsingistä Lasipalatsin edustalta kaatuneesta puusta.

Mokkapuiston Takon tehtaiden puoleinen pääty päästään rakentamaan valmiiksi, kun Tammerkosken ylittävä tilapäinen puusilta on purettu. Päätyyn rakennetaan portaat ja kaide. Tilapäinen silta on käytössä vuoden 2021 loppuun saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut