Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henkilökuntaa ei edelleenkään, mutta käsidesiä ja desinfiointiainetta riittää – Nyt otetaan käyttöön omatoimikirjastotkin

Messukylän, Koivistonkylän, Peltolammin, Kämmenniemen ja Terälahden kirjastojen omatoimiaukiolot otetaan käyttöön keskiviikkona 1. heinäkuuta lähtien.

Palveluaikojen osalta Tampereen kirjastot aukenivat jo kesäkuun alussa. Kirjastoissa voi asioida keskiviikosta lähtien arkisin maanantaista torstaihin kello 7–21 ja perjantaina kello 7–18, paitsi Kämmenniemen kirjastossa maanantaista torstaihin kello 7–18 ja perjantaina kello 7–16.

Aluehallintovirasto suositteli toukokuussa, että kirjastojen omatoimikäyttöä ei avata. Nyt suosituksen poistuttua ja hyvän koronatilanteen vallitessa voi kirjastoissa asioida omatoimisesti.

– Aloitamme aukiolot varovasti ja katsomme, miten tilanne turvallisuuden kanssa etenee. Laajennamme aukioloja viikonloppuihin, jos mitään ongelmia viikolla ei ilmene, kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg sanoo tiedotteessa.

Omatoimikirjaston ovi avautuu asiakkaan henkilökohtaisella PIKI-kirjastokortilla ja sen nelinumeroisella tunnusluvulla. Kirjastossa ei ole omatoimiaukioloaikoina henkilökuntaa, mutta asiakkaat voivat lainata ja palauttaa automaateilla, lukea lehtiä, työskennellä ja käyttää tietokoneita sekä langatonta verkkoa.

Asiakkaita pyydetään huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä kirjastossa asioidessaan. Kirjastoon ei pidä tulla sairaana. Kirjastoihin on hankittu käsidesiä ja desinfiointiaineita asiakkaiden omatoimiseen näppäimistöjen ja laitteiden puhdistukseen.