Suunnitelma julki: Särkänniemen risteys on saamassa kiertoliittymän

Rantatunnelia edeltävänä aikana yhtenä Tampereen vilkkaimpana risteysalueena tunnettuun niin kutsuttuun Särkänniemen risteykseen rautatiesillan tuntumaan on tulossa kiertoliittymä.

Näsijärvenkadun ja Paasikivenkadun risteykseen on suunniteltu kiertoliittymä nykyisen liittymän kohdalle. Sen tarkoituksena on alentaa ajonopeuksia saavuttaessa keskusta-alueelle, parantaa sivusuuntien liittymistä liikenteeseen ja mahdollistaa kevyelle liikenteelle turvallisemmat kadun ylityspaikat. Liittymän kautta kulkevat muun muassa pyöräilyn pääreitit.

Paasikivenkatu on entistä Rantaväylän tiealuetta ja Paasikivenkadun liikennemäärät ovat vähentyneet merkittävästi Rantatunnelin avautumisen ja Ranta-Tampellan alueen rakentamisen myötä.

Katusuunnitelmassa Paasikivenkatu Näsijärvenkadusta Ranta-Tampellan suuntaan toimii paikallisena kokoojakatuna Tampellan alueelle suuntautuvalle liikenteelle, eikä sinne pyritä ohjaamaan läpiajoliikennettä. Näsijärvenkatu kiertoliittymästä länteen toimii puolestaan tonttikatuna, jolla liikenne on vähäistä.

Paasikivenkadun eteläpuolen ajokaistat muutetaan ajoradaksi Näsijärvenkadun ja Näsinsiltojen välillä. Paasikivenkadun pyörätie on merkittävä itä-länsisuuntainen pyöräilyn pääreitti. Mustalahden sataman ja Ranta-Tampellan väliselle osuudelle on suunniteltu erillinen kaksisuuntainen pyörätie.

Katusuunnitelma on nähtävillä 6. heinäkuuta saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut