Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vieläkö muistat: onko tässä kaikkien aikojen sympaattisin kisamaskotti? – Miška on tähti nyt myös Tampereella

Tänä kesänä tulee kuluneeksi 40 vuotta Moskovan vuoden 1980 olympialaisista.

Moskovan kisat olivat ensimmäiset Neuvostoliiton järjestämät ja ensimmäiset sosialistisessa maassa pidetyt olympialaiset. Ne muistetaan usein loistavasta suomalaismenestyksestä, mutta myös Yhdysvaltain johtamasta boikotista, jonka seurauksena 65 maata jätti osallistumatta kisoihin.

Ja tietysti maskoti Miška-karhusta.

Kaikki ovat esillä Työväenmuseo Werstaan näyttelyssä Miška-karhun kyyneleet - 40 vuotta Moskovan olympialaisista Werstaan Komuutissa

Näyttely nostaa esiin kisojen maailmanpoliittiset kytkökset, suureen suosioon nousseen, päättäjäisissä kyynelehtineen kisamaskotin sekä suomalaisten olympialaisissa mukana olleiden, muun muassa moukarinheittäjä Harri Huhtalan, kokemuksia.

Esillä on olympiajulisteita, kisapaita ja matkamuistoja Urheilumuseon, Lelumuseon sekä Työväenmuseo Werstaan kokoelmista.

Näyttely on osa Turun yliopiston tutkijatohtori Pia Koivusen tutkimusprojektia Megatapahtumien politiikka, jonka on rahoittanut Suomen Akatemia.

Perjantaina auennut näyttely on auki 30. elokuuta saakka.