AC/DC, Metallica, Ed Sheeran, U2, Cheek... – Meganimet saapuvat kesällä Tampereelle... valokuvina

Valokuvanäyttely: Tampere-talossa koetaan kuumia keikkoja.

Ed Sheeran kävi viime vuonna Helsingissä. Tänä kesänä hän hehkuu Tampereella. Ralph Larman

Vaikka keikkaelämä on vasta heräävässä tilassa, 30-vuotiaassa Tampere-talossa päästään kesällä 2020 valokuvien kautta mukaan noin 60 megatähden keikalle ja tapahtumaan ympäri maailman.

Maailmantähtien keikkakuvaajana tunnetun Ralph Larmannin Stars on Stage -näyttely toteutetaan Sorsapuistosalissa 30. kesäkuuta alkaen.

Larmannin tallentamat Stars on Stage -hetket hehkuvat tarkkoina ja kirkkaina: kuvissa ollaan niin lähellä suurtapahtuman tunnelmaa kuin mahdollista. Megastarojen keikkailmeet ja kiertueiden massiivisuus välittyvät kuvista valokuvaajansa filosofian mukaisesti. Larmann haluaa välittää jokaisessa kuvassaan tietyn vangitsemansa hetken maailmantähden konsertista.

– Näyttely Tampere-talossa tulee toimimaan majakkana tänä kummallisena kesänä. Kokonaisuus hehkuu eläviä hetkiä, jollaisia haluamme kokea uudelleen mahdollisimman pian, Larmann maalailee.

Vuonna 1962 syntynyt Ralph Larmann kutsuu itseään esityskuvaajaksi. Hänen uransa käynnistyi 1980-luvun lopulla. Sen jälkeen hän on valokuvannut muun muassa AC/DC:tä, Metallicaa, U2-yhtyettä, Justin Timberlakea, Michael Jacksonia, Ed Sheerania, Pinkiä, Robert Plantia, Princeä sekä Kaija Koota, Cheekiä ja Sunrise Avenueta.

– Larmannin kuvien kautta meillä kaikilla on mahdollisuus päästä myös monille sellaisille keikoille, joihin emme välttämättä ole edes päässeet, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas pohtii.

Näyttelyyn luodaan aito keikkatunnelma musiikilla ja valoilla

Tampere-talon ohjelmapäällikkö Samppa Rinne puolestaan lupaa näyttelyssä vieraileville ihmisille turvallisen annoksen aitoa tunnelmaa. Tampere-talo toteuttaa näyttelyt viranomaisten turvaohjeistusten mukaisesti.

– Näyttelyyn luodaan aito keikkatunnelma musiikilla ja valoilla, Rinne kertoo.

Stars on Stage Tampere-talossa 30.6.–18.8.

tampere-talo.fi/starsonstage

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.