Katsomossa turvavälit, puolta lyhyempi harjoituskausi, väkeä palkattava lisää... – Lauantain harvinainen kesäteatteriensi-ilta Myllykolussa on nyt iso riski, mutta "sen arvoinen"

Hämeenkyrön Myllykolun kesäteatteri valmistautuu kauteensa poikkeuksellisella riskillä.

Tälle kesälle harvinainen päätös ammattinäyttelijöistä kootun kesäteatterituotannon aloittamisesta jäi kevään koronatilanteen takia viimetinkaan, mikä nostaa kustannuksia merkittävästi.

Veera Niemisen (nyk. Ahlgren) kirjoittaman Ei muisteta pahalla -komedian ensi-ilta on Hämeenkyrön Myllykolun kesäteatterissa lauantaina 27. kesäkuuta.

Esitys valmistuu poikkeuksellisen kireässä tahdissa, sillä kevään pandemiatilanne ja siitä johtuvat rajoitukset estivät tuotannon käynnistämisen suunnitellusti. Harjoitukset alkoivat vasta toukokuun viimeisellä viikolla, kuukautta myöhemmin kuin oli tarkoitus.

Tuottaja Jari Nieminen teki lopullisen päätöksen esityksen toteuttamisesta toukokuun puolessa välissä ennen kuin aluehallintovirasto antoi viralliset ohjeet kesän tapahtumien järjestämisestä.

– Lavasteiden suunnittelu ja rakentaminen oli pakko aloittaa jo huhti-toukokuun taitteessa, vaikka ei ollut varmuutta siitä, voidaanko näytelmää edes esittää. Myös puvustuksen suhteen tuli kiire, kun prosessia ei voitu käynnistää kaikkine tuotantopalavereineen totutusti. Oli otettava tietoinen riski ja arvioitava, kuinka suuren tappion voi kestää, Nieminen kertaa kesäteatterin tiedotteessa.

Noin 100 000 euron budjetilla rakennettava esitys on pelkkien lipputulojen varassa. Koronatilanteen takia yleisön määrää on jouduttu pudottamaan normaalista reilusta 500:stä reiluun 300:een, jotta vaaditut turvavälit voidaan katsomossa huomioida.

Kustannuksia nostaa myös toteutuksen tiukka aikataulu.

– Joudun nyt ratkaisemaan rahalla monia asioita, jotka normaalitilanteessa olisimme voineet hoitaa pikkuhiljaa itse. Joudun palkkaamaan näihin töihin lisää ihmisiä koko ajan, mikä rasittaa budjettia.

Rooleissa on ammattinäyttelijöitä, jotka ovat nyt joutuneet venymän puolta lyhyempään harjoituskauteen kuin normaalisti.

– Riski on kuitenkin kaiken arvoinen. Haluan, että normaali elämä jatkuu ja ihmisillä on mahdollisuus mukavaan kokemukseen. Riskiä kasvattaa tietysti se, ettei voi tietää, miten yleisö lopulta käyttäytyy. Varmasti on paljon heitä, jotka välttelevät julkisia kokoontumisia, mutta varmasti on myös paljon heitä, jotka haluavat tehdä mukavia asioita yhdessä ja nähdä teatteria. Uskon, että saamme riittävästi katsojia esityksiin. Kysymys on vain siitä, saammeko tiedon leviämään, että tänne voi ja on turvallista tulla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut