Tämä rakennuksen purku lähestyy, tällaista olisi tulossa tilalle – Hippostalon purkukaava etenee

Hippostalo on noteerattu säännöllisesti Suomen rumimpien rakennusten listoilla. Cryonic07/Wikimedia Commons
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kalevan itäosassa sijaitsevan Hippostalon alueen muutos virastokäytöstä asumiseen eteni, kun Tampereen yhdyskuntalautakunta tiistaina hyväksyi asemakaavan muutoksen asetettavaksi nähtäville. Kaavamuutos etenee sen jälkeen kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon.

Hippostalon käyttötarkoituksen muutos ja rakennusoikeuden lisääminen tarkoittaa vanhan valtion virastotalon purkua ja kerrostalojen rakentamista sen tilalle.

Valtaosa rakennetaan opiskelija-asunnoiksi, mutta lisäksi tontille rakennetaan asuntoja myös muille kuin opiskelijoille, liiketilaa, toimistotilaa ja noin 120 lapsen päiväkoti.

Muutos tehdään kiinteistön omistavan TOAS:n aloitteesta.

Tontille tulee rakennusoikeutta noin 37 000 kerrosneliömetriä, josta asumista noin 26 000 kerrosneliömetriä. Liike-, toimisto-, palvelu-, yhteis- ja työtilaa tulee noin 4 700 kerrosneliömetriä, asumiseen liittyviä yhteistiloja noin 2 400 kerrosneliömetriä ja päiväkotitoimintaan noin 1 900 kerrosneliömetriä. Uutta rakennusoikeutta tulee noin 9 000 kerrosneliömetriä.

Sekä autojen että polkupyörien vaatima pysäköintitila järjestetään pääsääntöisesti maan alla.

Asuntojen avautumista melun suuntaan rajoitetaan kaavassa, samoin asumisen sijoittumista melun ja ilman laadun kannalta haastavimpiin paikkoihin.

Kaavaehdotus oli nähtävillä viime vuoden lopulla. Kaavaehdotusta on tarkennettu tulleen palautteen myötä tarkentamalla kaavamääräyksiä ja rakennustapaohjetta. Lisäksi tutkittiin myös vaihtoehtoa, jossa nykyinen virastotalo säilyisi osana uutta rakennetta, ja selvitettiin sen vaikutukset.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut