Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tältä näyttää pian, kun tulet Hervantaan! – Bensa-asemien ja parkkipaikkojen alueelle kasvaa 1200 asukkaan asuin- ja liikealue, katso kuvat

Hervannan pohjoiselle sisääntuloalueelle on tulossa uusia asuintaloja ja liiketilaa.

Asemakaava mahdollistaa asuntoja noin 1200 asukkaalle sekä liike- ja toimisto- ja pysäköintitilaa. Asemakaava menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsiteltäväksi.

Hervannan pohjoisen sisääntuloalueen asemakaavaehdotus hyväksyttiin tällä viikolla Tampereen yhdyskuntalautakunnan osalta.

Täydennysrakennettava alue sijaitsee Hervannan pohjoisosassa Hervannan valtaväylän molemmin puolin. Alue rajautuu pohjoisessa Kanjoninkatuun ja Hepolamminkatuun, lännessä Insinöörinkatuun, etelässä Orivedenkatuun ja Idässä Tieteenkatuun pois lukien niin sanotut Matrix-tornien korttelialueet.

Nykyisin alueella on polttoaineen jakeluasemia ja pysäköintialueita, joilla on lähiympäristön asuinkortteleiden autopaikkoja. Insinöörinkadulle on valmistumassa raitiotie, ja kaava-alueen viereen tulee yksi pysäkki. Asemakaavalla voidaan toteuttaa raitiotiehen tukeutuvaa täydennysrakentamista, millä vastataan Tampereen väestönkasvuun. Tavoitteena on monipuolista asumista kaikkiin elämänvaiheisiin.

Alueelle tavoitellaan raideliikenteeseen tukeutuvaa ja toiminnoiltaan sekoittunutta keskustamaista korttelirakennetta, mikä muodostaa kaupunkikuvallisesti, kaupunkitilallisesti ja toiminnallisesti laadukkaan kokonaisuuden. Kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä tuetaan. Kortteleiden melusuojaukseen, hulevesien hallintaan ja kaupunkitilan viherympäristön laatuun kiinnitetään huomiota.

Täydennysrakentamisen myötä alueesta tulee Hervannan keskustan laajennus. Uudet korttelit rakentuvat vain 4–7-kerroksisina, joten uudisrakentaminen ei kilpaile nykyisten Matrix-tornien kohdalla korkeudessa.

Kokonaisrakennusoikeus on 60150 kerrosneliömetriä. Asuin-, liike- ja toimistotilaa on 54350 kerrosneliömetriä, mikä vastaa noin 1200 asukasta. Liike- ja toimistotilaa on toteutettava rakennusoikeudesta vähintään 2400 kerrosneliömetriä. Maanpäälliselle pysäköintitalolle on 8000 kerrosneliömetriä.

Nykyiset polttoaineen jakeluasemat poistuvat, mutta asemakaavassa on tilavaraus yhdelle uudelle keskustamaiseen kaupunkiympäristöön soveltuvalle pienelle jakeluasemalle. Lähiympäristön asuinkortteleiden maanpinnalle sijoittuvat pysäköintialueet poistuvat ja ne muuttuvat rakenteelliseksi pysäköinniksi.

Tulevan raitiotien reitti on Insinöörinkadulla, ja kaava-alueen viereen tulee yksi pysäkki. Liikennöinti raitiotiellä alkaa vuonna 2021.

Kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä kehitetään. Insinöörinkadun varrelle tulee pienet kaupunkiaukiot, jotka liittyvät valtaväylän yli tehtäviin kävelyn ja pyöräilyn siltayhteyksiin.