Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja: Vastaanottokeskuksilla kuntiin positiivinen vaikutus – "Toivat alueelle uusia ihmisiä ja työpaikkoja"

Mänttä-Vilppulalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti (kesk.) harmittelee vastaanottokeskuksien lakkauttamista.

Pirtiilahden mukaan maakuntien Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan reuna-alueilta on vähennetty mittava määrä valtion ja yhteiskunnan palveluita ja toimintoja lähimmän vuosikymmenen aikana. Myös varuskuntien, varikkojen ja sairaalojen lakkautukset ovat koskettaneet aluetta. Kun tähän vielä lisätään poliisin ja TE-toimistojen vähennykset niin siirtyneiden tai loppuneiden työpaikkojen määrä lasketan tuhansissa.

– Vastaanottokeskukset toivat alueelle uusia ihmisiä ja työpaikkoja. Vaikutus on ollut positiivisesti merkittävä niin kuntien talouteen ja toimintaan, mm. kiinteistöjen vuokraukseen ja koulutukseen. Vaikutus on positiivinen myös kauppojen ja palveluiden osalta, muistuttaa Pirttilahti tiedotteessaan.

– On erittäin harmillista, että toiminta loppuu Mäntässä ja Jämsässä. Tämä luo lisää haastetta elinvoiman ylläpitämiseen ja uusien toiminnan etsimiseen alueille. Myös Punkalaitumen keskus ollaan lakkauttamassa ja vaikutukset alueelle ovat samanlaiset.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti irtisanovansa seitsemän vastaanottokeskuksen sopimukset. Niiden joukossa on Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskus ja Jämsän vastaanottokeskus.