Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kärsiikö keskusta koronasta pysyvästi? – "Parasta elvytystä on jatkaa keskustan kehitysohjelman toimia"

Näkökulma: Keskustan vetovoiman kehittäminen vetää myös koronasta kärsinyttä ravintola- ja tapahtumaliiketoimintaa, uskoo keskustapomo.

”Korona aiheuttaa keskustan kehittämiselle ja sen tavoitteena olevien kasvua ja vetovoimaa koskevien tavoitteiden toteuttamiseen epävarmuutta”

Suora lainaus Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman tilannekatsauksesta, jota käytiin läpi kaupunginhallituksen kehittämiskokouksessa.

Tampereen keskustassa on käynnissä vähintään satojen miljoonien kehityshankkeet, jotka ovat toteutumassa lähimpien parinkymmenen vuoden sisällä.

Pitääkö Tampereen keskustan suurhankkeista olla huolissaan koronan takia, hankejohtaja Tero Tenhunen?

– Korona on vaikuttanut keskustan elinkeinoihin kokonaisvaltaisesti, kuten joka kaupungissa. Ennen kaikkea se on tuntunut keskustassa tärkeissä ravintola- ja tapahtumatoimialoissa, joiden toimintaa on säännelty lakisääteisesti.

Suurimmat haasteet ja mahdollisuudet koskevat keskustassa tehtävän liiketoiminnan elpymistä koronan jälkeen.

Me olemme olleet askeleen edellä muita ja tehneet rohkeita päätöksiä.

– Parasta elvytystä on jatkaa keskustan kehitysohjelman toimia vetovoiman ja saavutettavuuden parantamiseksi.

Viimeisen vuoden aikana isot keskustahankkeet ovat edenneet nopein harppauksin. Särkänniemen suunnalla on valmistunut tapahtumapuisto ja alueen yleissuunnitelmaan perustuva asemakaavaehdotus valmistuu tämän vuoden aikana. Viinikanlahden tulevaisuuden asuinalueen ideakilpailun ratkesi ja Amurin ja Tammelan täydennysrakentamisen suunnitelmat alkavat realisoitua kaupunkikuvaan.

Työt Tampereen kannella ja Uros Live -areenalla etenevät ja Kannen alueen seuraavan vaiheen yleissuunnitelma valmistui.

Vauhtia Tenhunen toivoisi Tampereen henkilöratapihan noin 100 miljoonan euron uudistushankkeeseen.Valtion budjettiin pitäisi saada määräraha koko hankkeelle.

– Kehitysohjelman painopiste on seuraavina vuosina Kannen alueen asemakeskuksen ensimmäisen vaiheen asemakaavojen ja valtion hankkeen edistämisessä.

Tenhusen mukaan Tampereen aktiivisuus keskustan kehittämisessä poikii, kun uudenlaisellekin liiketoiminnalle haetaan pohjaa.

– Me olemme olleet askeleen edellä muita kaupunkeja ja tehneet rohkeita päätöksiä. Siksi olemme tällä hetkellä houkuttelevia sekä muuttajien että sijoittajien silmissä.