Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalastuslupia myyty selvästi aiempaa enemmän – Näsijärvellä ja Pyhäjärvellä viehelupien kasvu yli 50 prosenttia, myös verkko ja katiska kiinnostavat kokeilijoita

Pirkanmaan alueen kalastuslupien myynti on ollut poikkeuksellinen vilkasta.

Pirkanmaan Kalatalouskeskuksen ylläpitämän Kalapassin verkkokaupan tilastojen mukaan erilaisia kalastuslupia on myyty tälle kaudelle huomattavasti enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavassa ajassa.

Pirkanmaan vertailukelpoisten lupa-alueiden myynti kasvoi tähän viikkoon mennessä kolmanneksella lupamäärissä mitattuna. Rahallisesti luvanmyyntituotto on lisääntynyt näillä alueilla 50 prosenttia.

– Paikallisten kalastuslupien suuri ostoinnokkuus kertoo siitä, että luvat on ostettu normaalia aikaisemmin ja toisaalta kalassa on alkanut käydä tänä vuonna yhä enemmän myös uusia tai satunnaisempia harrastajia. Jälkimmäiseen viittaa myös se, että kevään ja kesän aikana Pirkanmaan kalatalouskeskukselle on tullut paljon tiedusteluja kalastuslupiin ja -säädöksiin liittyen uuden pyyntitavan kokeilijoilta. Vaikuttaa siltä, että viehekalastuksen ohella moni kokeilee nyt myös pyydyskalastusta, kuten katiska- ja verkkopyyntiä, arvioi Pirkanmaan kalatalouskeskuksen vt. toiminnanjohtaja Ismo Kolari tiedotteessa.

Esimerkiksi Pyhäjärven yhtenäislupa-alueen viehelupia on ostettu 56 prosenttia enemmän ja Näsijärven viehelupia peräti 75 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Lupamyynnin muutokset vaihtelevat huomattavasti alueittain.