Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uudelle alueelle Hakametsän naapuriin alkaa kasvaa 13-kerroksinen kerrostalo – Tulossa muun muassa asukkaiden yhteinen hyötypuutarha

Pohjola Rakennus Oy Suomi on käynnistänyt kesäkuussa Tampereen Puisto-Kalevan kohteen Asunto Oy Tampereen Puisto-Kalevan Kärjen rakentamisen. Asuntojen kaupankäynti on myös aloitettu.

Jäähallinraitille nykyisen Tampere Areenan alueelle ensimmäisenä kohoava Puisto-Kalevan Kärki tulee olemaan osa laajempaa rakennuskokonaisuutta.

Asunto Oy Tampereen Puisto-Kalevan Kärki on 13-kerroksinen kerrostalo, jossa on yhteensä 108 asuntoa yksiöistä neliöihin. Talon asukkaiden käytössä on yhteinen hyötykasvipuutarha, istutuslaatikoita, grillikatos sekä ruokailupaikka. Korttelilla on lisäksi käytössään ympäristöystävällinen täyssähköinen yhteiskäyttöauto.

Puisto-Kalevan Kärki sijaitsee monipuolisten palvelujen ja liikenneyhteyksien läheisyydessä. Alueen kulkuyhteydet tulevat parantumaan entisestään, kun Tampereen ratikka aloittaa liikennöinnin.

– Kaleva ja sen myötä myös Puisto-Kalevan tuleva asuinalue on Tampereen aluekeskuksista vetovoimaisin alueen kehittymisen, keskustan läheisyyden, hyvien palveluiden sekä liikenneyhteyksien ansiosta. Kysyntää uusille asunnoille on ja Puisto-Kalevan Kärki vastaa siihen kysyntään, Pohjola Rakennuksen Tampereen alueen hankejohtaja Henna Korpiluoto kertoo yhtiön tiedotteessa.

Lähes kaikki asunnot varattiin jo heti ennakkomarkkinoinnin alettua marraskuussa 2019. Kärjen suurimman asunnon, 114 neliön suosio on ollut niin suuri, että sen varauslistalla on useita jonottajia.

Pohjola Rakennus rakentaa alueelle yhteensä kuusi taloa, jotka sijaitsevat Tampereen kaupungin vuokratontilla. Suuren kysynnän ansiosta seuraavan vaiheen ennakkomarkkinointi alkanee jo tämän vuoden lopulla tai jopa aikaisemmin.

Kärjen arvioitu valmistuminen on vuoden 2022 alussa. Koko Puisto-Kalevan alueen arvioitu valmistuminen on vuonna 2025.