Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Nuorisojoukko hyökkäsi ikätoverinsa kimppuun Pirkanmaalla – Syyttäjä vaatii ehdollisia vankeusrangaistuksia

Aluesyyttäjä Tanja Heinonen vaatii neljälle alle 18-vuotiaalle nuorelle ehdollisia vankeusrangaistuksia Pirkanmaalla helmikuussa sattuneesta ryöstöstä. Tuolloin neljä nuorta olivat hyökänneet väkivalloin ikätoverinsa kimppuun sillä ajatuksella, että he varastavat tältä repun sisältöineen.

Syyttäjän mukaan ryöstön osalta oli tehty tarkka etukäteissuunnitelma. Yksi syytetyistä oli houkutellut ikätoverinsa mukaan ja täkäläisen alikulun kohdalla kolme muuta olivat hyökänneet tämän kimppuun. Otteet olivat rajuja: ainakin yhden ryöstäjän kasvot oli peitetty kommandopipolla, ja muut olivat tarttuneet uhriin takaapäin ja kaataneet tämän maahan.

Yhtenä syyttäjän todisteena on Snapchat-ryhmässä julkaistu kuva: kommandopipoon sonnustautunut nuori oli ryöstöpäivänä julkaissut itsestään kuvan mainittu pipo päässä.

Nujakan yhteydessä reppu sisältöineen oli varastettu. Varastettu puhelin oli sittemmin myyty Tor-verkossa ja siitä saatu korvaus oli jaettu tasan ryöstäjien kesken.

Syytekokonaisuuteen liittyy myös oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen, johon liittyvä syyte koskee yhtä ryöstäjää. Tämä oli syyttäjän mukaan uhannut hakkaavansa yhden todistajana kuullun nuoren johtuen siitä, mitä tämä oli kuulusteluissa kertonut. Todisteena asiasta on useampi tekstiviesti, joiden sävy on uhkaava.

Mainitusta asiasta syytetty nuori oli samassa kuussa viisi päivää vangittuna.

Kaikki neljä ovat esitutkinnassa myöntäneet nuorena henkilönä tehdyn ryöstön.