Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyynikki-ilmiö tulee neljännen kerran – "Livemusiikki ja kesäteatterin miljöö ovat lyömätön yhdistelmä"

Jo neljättä kertaa järjestettävä, Ilmiö-tuotanto Oy:n tuottama, Pyynikki-ilmiö toteutuu tänä kesänä lähes suunnitellusti. Kesäteatterin 830 henkilön katsomo tullaan rajaamaan AVI:n ohjeistuksien mukaisesti.

Kulunut kevät on ollut tapahtumatuottajille raastavaa aikaa ja Ilmiö-tuotantokin on joutunut sekä perumaan että siirtämään useita tapahtumia. On huojentavaa, että koronatilanne on helpottunut ja pääsemme järjestämään Pyynikki-ilmiön keikat lähes suunnitellusti.

– Loistavaa, että rajoituksia kevennetään, se on kaltaisellemme paikalliselle, pienelle toimijalle iso asia. Seuraamme tietenkin tulevia ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaan. Livemusiikki ja kesäteatterin ainutlaatuinen miljöö ovat lyömätön yhdistelmä, ja toivomme, että yleisö pitkän tauon jälkeen säntää keikoille, joita artistit jo odottavat kuumeisesti, sanoo promoottori Jukka Tallgren Ilmiö-tuotanto Oy:stä.

Aiemmasta tiedosta poiketen Ismo Leikola ei esiinny Pyynikillä, sillä Leikola joutui perumaan koko Suomen kiertueensa coronaviruksen aiheuttamien rajoitteiden vuoksi. Pyynikillä nähdään kuitenkin valloittava kattaus kotimaan kärkinimiä, joista ensimmäinen sopii Pyynikin kesään kuin balalaikka ison miehen kämmeniin.

Ilmiön polkaisee käyntiin 9.8. Suomen mielenkiintoisimmaksi kantritulokkaaksi ja bluegrass-lähettilääksi tituleerattu Steve ’n’ Seagulls, joka viimeistelee uutta albumia. Keikalla saatetaankin kuulla jo maistiaisia syksyllä julkaistavalta levyltä.

Heinäkuulta elokuulle siirtyneen A cappella lauluyhtye Club For Fiven ilta koittaa 12.8. Tänä vuonna kaksikymppisiään juhliva Club For Five esiintyi Pyynikillä ensimmäistä kertaa viime vuonna ja konsertti hurmasi täyden katsomon mitä upeimmilla tulkinnoilla. Pyynikin kesäteatterissa kuullaankin konsertin täydeltä kotimaisen yleisön rakastamia kappaleita.

– Club For Five - Rakastetuimmat -konsertti tuo lavalle kaikki ne helmet, joita suomalainen yleisö on rakastanut kaikki nämä vuodet, iloitsee yhtyeen perustajajäseniin kuuluva basso Tuukka Haapaniemi.

Torstaina 13.8. Pyynikillä viihdyttää suosionsa huipulla oleva rock-tenori Jarkko Ahola, jolla on oma vankka kannattajajoukkonsa. Viime vuonna Pyynikillä loppuun myydylle katsomolle esiintynyt Ahola tarjoilee tuhdin sekoituksen tuttuja ja uusia kappaleita.

Lauluyhtye Rajaton hellii puolestaan yleisöään 14.8. konsertilla, jossa kuullaan kesäiseen tunnelmaan sopivia kappaleita yhtyeen ohjelmistosta. Rajattomaan tyyliin mukaan mahtuu aina myös jotain uutta ja yllätyksellistä. Maailmalla ahkerasti konsertoivan yhtyeen joulukonsertit ovat kaikille tuttuja, mutta Pyynikin maisemissa Rajaton on hyvin harvinainen vieras, joten odotettavissa on erityislaatuinen ilta.

Pyynikin kesäteatterin viereinen pysäköintialue on annettu tänä kesänä matkailuautojen käyttöön. Niinpä kesäteatteria lähimpänä sijaitseva pysäköintialue ei ole käytössä. Tampereen kaupunki on luvannut järjestää alueelle muuta pysäköintitilaa, mutta selvää on, että tilaa ei riitä kaikille autoille.

– Suosittelemme lämpimästi, että saavutte Pyynikki-ilmiön keikoille joko julkisilla kulkuvälineillä tai vaikkapa pyörillä, joille järjestämme erillisen pyöräparkin mahdollisimman lähelle esiintymispaikkaa. Pyynikki on upea maisema pyöräretkelle, joten mikäpä sen mukavampaa kuin yhdistää hyötyliikunta musiikkielämykseen, vinkkaa Ilmiö-tuotannon tiedottaja Jenni Ruotsalo.

Pyynikki-ilmiössä tiedostetaan maailmalla vallitseva coronaviruksen aiheuttama tartuntariski. Tartuntariskin minimoiminen on tapahtumajärjestäjän ja asiakkaiden yhteinen velvollisuus, johon toivomme kaikkien suhtautuvan tarvittavalla vakavuudella.

– Show toteutetaan yleisökapasiteetilla, jonka AVI:n ohjeistus sallii. Pyrimme ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla takaamaan asiakkaille, esiintyjille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallisen konserttielämyksen. Pyydämmekin kaikkia konserttiasiakkaitamme noudattamaan ohjeistustamme, kertoo Jukka Tallgren.