Pyynikki-ilmiö tulee neljännen kerran – "Livemusiikki ja kesäteatterin miljöö ovat lyömätön yhdistelmä"

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Jo neljättä kertaa järjestettävä, Ilmiö-tuotanto Oy:n tuottama, Pyynikki-ilmiö toteutuu tänä kesänä lähes suunnitellusti. Kesäteatterin 830 henkilön katsomo tullaan rajaamaan AVI:n ohjeistuksien mukaisesti.

Kulunut kevät on ollut tapahtumatuottajille raastavaa aikaa ja Ilmiö-tuotantokin on joutunut sekä perumaan että siirtämään useita tapahtumia. On huojentavaa, että koronatilanne on helpottunut ja pääsemme järjestämään Pyynikki-ilmiön keikat lähes suunnitellusti.

– Loistavaa, että rajoituksia kevennetään, se on kaltaisellemme paikalliselle, pienelle toimijalle iso asia. Seuraamme tietenkin tulevia ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaan. Livemusiikki ja kesäteatterin ainutlaatuinen miljöö ovat lyömätön yhdistelmä, ja toivomme, että yleisö pitkän tauon jälkeen säntää keikoille, joita artistit jo odottavat kuumeisesti, sanoo promoottori Jukka Tallgren Ilmiö-tuotanto Oy:stä.

Aiemmasta tiedosta poiketen Ismo Leikola ei esiinny Pyynikillä, sillä Leikola joutui perumaan koko Suomen kiertueensa coronaviruksen aiheuttamien rajoitteiden vuoksi. Pyynikillä nähdään kuitenkin valloittava kattaus kotimaan kärkinimiä, joista ensimmäinen sopii Pyynikin kesään kuin balalaikka ison miehen kämmeniin.

Ilmiön polkaisee käyntiin 9.8. Suomen mielenkiintoisimmaksi kantritulokkaaksi ja bluegrass-lähettilääksi tituleerattu Steve ’n’ Seagulls, joka viimeistelee uutta albumia. Keikalla saatetaankin kuulla jo maistiaisia syksyllä julkaistavalta levyltä.

Heinäkuulta elokuulle siirtyneen A cappella lauluyhtye Club For Fiven ilta koittaa 12.8. Tänä vuonna kaksikymppisiään juhliva Club For Five esiintyi Pyynikillä ensimmäistä kertaa viime vuonna ja konsertti hurmasi täyden katsomon mitä upeimmilla tulkinnoilla. Pyynikin kesäteatterissa kuullaankin konsertin täydeltä kotimaisen yleisön rakastamia kappaleita.

– Club For Five - Rakastetuimmat -konsertti tuo lavalle kaikki ne helmet, joita suomalainen yleisö on rakastanut kaikki nämä vuodet, iloitsee yhtyeen perustajajäseniin kuuluva basso Tuukka Haapaniemi.

Torstaina 13.8. Pyynikillä viihdyttää suosionsa huipulla oleva rock-tenori Jarkko Ahola, jolla on oma vankka kannattajajoukkonsa. Viime vuonna Pyynikillä loppuun myydylle katsomolle esiintynyt Ahola tarjoilee tuhdin sekoituksen tuttuja ja uusia kappaleita.

Lauluyhtye Rajaton hellii puolestaan yleisöään 14.8. konsertilla, jossa kuullaan kesäiseen tunnelmaan sopivia kappaleita yhtyeen ohjelmistosta. Rajattomaan tyyliin mukaan mahtuu aina myös jotain uutta ja yllätyksellistä. Maailmalla ahkerasti konsertoivan yhtyeen joulukonsertit ovat kaikille tuttuja, mutta Pyynikin maisemissa Rajaton on hyvin harvinainen vieras, joten odotettavissa on erityislaatuinen ilta.

Pyynikin kesäteatterin viereinen pysäköintialue on annettu tänä kesänä matkailuautojen käyttöön. Niinpä kesäteatteria lähimpänä sijaitseva pysäköintialue ei ole käytössä. Tampereen kaupunki on luvannut järjestää alueelle muuta pysäköintitilaa, mutta selvää on, että tilaa ei riitä kaikille autoille.

– Suosittelemme lämpimästi, että saavutte Pyynikki-ilmiön keikoille joko julkisilla kulkuvälineillä tai vaikkapa pyörillä, joille järjestämme erillisen pyöräparkin mahdollisimman lähelle esiintymispaikkaa. Pyynikki on upea maisema pyöräretkelle, joten mikäpä sen mukavampaa kuin yhdistää hyötyliikunta musiikkielämykseen, vinkkaa Ilmiö-tuotannon tiedottaja Jenni Ruotsalo.

Pyynikki-ilmiössä tiedostetaan maailmalla vallitseva coronaviruksen aiheuttama tartuntariski. Tartuntariskin minimoiminen on tapahtumajärjestäjän ja asiakkaiden yhteinen velvollisuus, johon toivomme kaikkien suhtautuvan tarvittavalla vakavuudella.

– Show toteutetaan yleisökapasiteetilla, jonka AVI:n ohjeistus sallii. Pyrimme ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla takaamaan asiakkaille, esiintyjille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallisen konserttielämyksen. Pyydämmekin kaikkia konserttiasiakkaitamme noudattamaan ohjeistustamme, kertoo Jukka Tallgren.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 2. Tarjolla striiminä kasariteinihysteriaa ja ysäriradiohuumoria – "Voimme jopa luikauttaa ilmoille jonkin biisinkin"
 3. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 4. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa
 5. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 6. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 7. Tampereen kaupungille lahjoituksena 15 pelastusrengasta
 8. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"
 9. Kolumni: Metsään meni! – "Kun ylittää metsän rajan ja pääsee luontoon, on myös lähempänä itseään"
 10. Tiede: Miksi ihminen juo, vaikka se on haitaksi? Hyödyt saa heti ja riskit joskus myöhemmin, sanoo tutkijaprofessori Pia Mäkelä
 11. Tiede: Aamuryypyn voimin kirkkoon, ristiäisissä olutta, paloviina vei oikeuteen – Tällaista oli arki alkoholin kanssa 1600-luvulla
 12. Linnanmäki nostaa päivittäisten kävijöiden kiintiötä – "Opettelimme uusia toimintamalleja pienemmillä asiakasmäärillä"
 13. Vastuullisuus noussut tärkeäksi perusteeksi verkkokaupassa – tuotteen ympäristömerkki nähdään tärkeänä
 14. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 15. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 2. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 3. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 4. "Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!
 5. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 6. Ratinan stadionille suunnitellaan kattamista – Ratinaa halutaan kehittää keskustan kuolleesta kulmasta vireäksi tapahtuma-alueeksi
 7. USU: Näin paljon oluen, viinin ja väkevien hinta voi nousta – Alkoholiveron korotus syksyllä hallituksen käsittelyyn
 8. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 9. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 10. Kolumni: Päärataa kehitettävä – oikoradasta luovuttava – "Siten Helsinki saisi näppärästi muut maksamaan uuden lentokenttäjunansa"
 11. Tammerkosken varren terassin paikalle syntyi Mokkapuisto – Tampereen uuteen puistoon on istutettu puu samasta kannasta Helsingin Lasipalatsilta kaatuneen puun kanssa
 12. Kavala vesimyrkytys vaanii nyt helteellä – "Heitä tulee päivystyksiin taas entiseen tapaan vähintään viikoittain"
 13. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 14. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 15. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.