Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi vuonna tulee ensi-iltaan elokuva, jossa Mikko Nousiainen saa olla Hannele Laurin muusa – "Voi luonnehtia tyypilliseksi nuoren naisen rooliksi"

Tampereella aikoinaan syntymässä käynyt ja sittemmin vuosien ajan töitä tehnyt Mikko Nousiainen on juhannusviikolla viettänyt aikaansa taas Pirkanmaalla. Kyse on ollut Johanna Vuoksenmaan 70 on vain numero -elokuvan kuvauksista, joita on tehty muun muassa Ylöjärvellä sekä Tampereen Tesomalla.

– Minullahan on edelleen asunto Tampereella, näyttelijä kertoo.

Nousiainen on elokuvatöissään päätynyt monta kertaa rooliin, jossa ruutuaika on osaltaan tullut vähissä vaatteissa ja hyvinkin rohkeissa kohtauksissa. Nytkään tästä haarukoinnista ei mennä paljonkaan ohitse, paitsi yhdessä olennaisessa asiassa.

– Roolini on tyypillinen nuoren naisen rooli. Olen Hannelen roolihahmon muusa ja siinä tapahtuu kaikenlaista, vähän päästään pussaamaankin. Nämä kohtaukset tehtiin ennen korona-aikaa, Nousiainen huomauttaa ja nauraa päälle.

Yhteistyö Laurin kanssa ei millään lailla pelottanut.

– Me olemme nauraneet paljon. Jo ensimmäisessä yhteisessä harjoituksessa tuli hyvä fiilis, että tämä kyllä toimii, Nousiainen sanoo.

Uraan on mahtunut moninaisia käänteitä vuonna 2000 ilmestyneen Levottomat -elokuvan suuresta mediahuomiosta alkaen, eikä Mannerheim-elokuvan nousu ja tuhokaan jäänyt tiedotusvälineiltä huomioimatta. Yleisesti on spekuloitu, taputeltiinko Mannerheim-elokuvan kariutumisen myötä myös kansainvälisiä urahaaveita.

– Ajattelen urastani sillä tavalla, että kyllä oikeaan hommaan tuli lähdettyä. On saanut nähdä ja kokea paljon, ja tehdä töitä. Olen todella onnellinen, 45-vuotias näyttelijä kuvailee.