Ensi vuonna tulee ensi-iltaan elokuva, jossa Mikko Nousiainen saa olla Hannele Laurin muusa – "Voi luonnehtia tyypilliseksi nuoren naisen rooliksi"

Mikko Nousiainen kuvasi juhannusviikolla elokuvaa Ylöjärvellä ja Tampereella. Näyttelijällä on Tampereella edelleen asunto. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereella aikoinaan syntymässä käynyt ja sittemmin vuosien ajan töitä tehnyt Mikko Nousiainen on juhannusviikolla viettänyt aikaansa taas Pirkanmaalla. Kyse on ollut Johanna Vuoksenmaan 70 on vain numero -elokuvan kuvauksista, joita on tehty muun muassa Ylöjärvellä sekä Tampereen Tesomalla.

– Minullahan on edelleen asunto Tampereella, näyttelijä kertoo.

Nousiainen on elokuvatöissään päätynyt monta kertaa rooliin, jossa ruutuaika on osaltaan tullut vähissä vaatteissa ja hyvinkin rohkeissa kohtauksissa. Nytkään tästä haarukoinnista ei mennä paljonkaan ohitse, paitsi yhdessä olennaisessa asiassa.

– Roolini on tyypillinen nuoren naisen rooli. Olen Hannelen roolihahmon muusa ja siinä tapahtuu kaikenlaista, vähän päästään pussaamaankin. Nämä kohtaukset tehtiin ennen korona-aikaa, Nousiainen huomauttaa ja nauraa päälle.

Yhteistyö Laurin kanssa ei millään lailla pelottanut.

– Me olemme nauraneet paljon. Jo ensimmäisessä yhteisessä harjoituksessa tuli hyvä fiilis, että tämä kyllä toimii, Nousiainen sanoo.

Uraan on mahtunut moninaisia käänteitä vuonna 2000 ilmestyneen Levottomat -elokuvan suuresta mediahuomiosta alkaen, eikä Mannerheim-elokuvan nousu ja tuhokaan jäänyt tiedotusvälineiltä huomioimatta. Yleisesti on spekuloitu, taputeltiinko Mannerheim-elokuvan kariutumisen myötä myös kansainvälisiä urahaaveita.

– Ajattelen urastani sillä tavalla, että kyllä oikeaan hommaan tuli lähdettyä. On saanut nähdä ja kokea paljon, ja tehdä töitä. Olen todella onnellinen, 45-vuotias näyttelijä kuvailee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Finlaysonkin on nyt Live! – Vanhalla tehdasalueella soi koko elokuun, keskiviikkona laulaa Saha
 2. Tästä se lähtee, Tampere Rock Cityn keikkakalenterin paluu! – Täältä löytyy liveä 5.–11.8.
 3. Tampereella aloittaa 2 150 uutta ekaluokkalaista – koulutyö alkaa yhteensä 18 200 oppilaalla
 4. Poliisi tutkii Toijalan vesiskootterionnettomuutta – epäilee kuljettajia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, myös vesijetit luovuttanutta epäillään rikoksesta
 5. Sisä-Suomen poliisin tilastot kertovat: huumausainerikollisuuden määrä kasvoi tuntuvasti alkuvuoden aikana
 6. Kolumni: Tampereen tarinaa kerrotaan itse kokemalla – "Särkänniemen hevoset jaloittelevat sopivasti samaan aikaan paikalle ja ihmisiä pulikoi vedessä"
 7. Poliisi vaitonainen miehen epäiltyyn murhaan liittyvistä tutkimuksista Helsingissä – 12 epäiltyä pidätetty: 10 miestä, 2 naista
 8. "Mukavaa kesän jatkoa: elokuu toimii aina" – J. Karjalainen joutui jälleen siirtämään jättikonserttiaan
 9. Hiedanrannan puutarhajuhlat on peruttu – "Emme halua riskeerata kaikkien yhteistä turvallisuutta"
 10. Pirkanmaalla kaahailtiin maanantaina tuntuvia ylinopeuksia: 155 km/h mittarissa Kaukajärvellä, 170 km/h puolestaan Pirkkalassa
 11. Naisia kiusataan netissä ulkonäöstä, miehiä liikunnasta – "Henkilöitynyttä ja raakaa"
 12. Hämeensillan ajoradan kiveystyöt valmistuivat – seuraavaksi tehdään reunat
 13. Ovi käy jalkapallo-Ilveksessä: Yusif Moussa siirtyy Israelin pääsarjaan – "Ulkomaan hankinta on vaikea toteuttaa"
 14. Asuntosijoittajalle entistä paremmat vuokratuotot Tampereella – keskusta jää jälkeen kakkos- ja kolmosalueista
 15. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 2. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 3. Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."
 4. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 5. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 6. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi pääministeri Sanna Marinin menneen naimisiin jalkapalloilijan kanssa: nyt vanha TPV-valmentaja kertoo, millainen pelimies Markus Räikkönen oli – "Hän oli tärkeä pelaaja"
 7. Rodeon myynti on edennyt loppusuoralle – Finlaysonin tilasta kamppailee kaksi yritystä
 8. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 9. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 10. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 11. Tampereen Seremoniamestari vaihtaa työpaikkaa – Uusi työllistäjä löytyy Hiedanrannasta
 12. Poliisi pysäytti perjantai-iltana Tampereella henkilöauton, jonka kuljettajaa oli syytä epäillä päihtyneenä ajamisesta – lopulta ratin takaa löytyi mies, jonka kansallisuudesta tai henkilöllisyydestä ei ole mitään käsitystä
 13. Tämä nainen järjestää nyt Tampereelle Tissiflashmobia – "Rinnat eivät ole sukuelimet", huomauttaa Päivi Kokkonen
 14. TPV:n kanssa Suomen-mestaruuden 1990-luvulla voittanut Miika Juntunen sai töitä – yrittää nostaa KPV:ta suosta, rekrytointi sai osakseen valtavan julkisen hämmennyksen
 15. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.