Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Hienoa, että Kalevan täydennysrakentaminen ratikkareitin keskeisellä kohdalla etenee" – Areenan ja Iskun kerrostalotonteista 60 vuoden vuokrasopimus

Tampereen kaupunki vuokraa useita tontteja rakennettavaksi alueelta, joka kuuluu pääosin Kalevan, osittain Kalevanrinteen ja myös Kissanmaan kaupunginosaan.

Sammonkadun ja Hervannan valtaväylän rajaamalla alueella ovat muiden muassa Iskun ja Tampere Areenan tontit sekä katu-, virkistys- ja suojaviheraluetta.

SRV Rakennus Oy ja Pohjola Rakennus Oy ovat pyytäneet saada vuokrata pitkäaikaisella, 60 vuoden, maanvuokrasopimuksella tontteja alueelta. Tonttien vuokraamisesta päätettiin keskiviikkona asunto- ja kiinteistölautakunnassa.

Kaupunki vuokraa alueelta asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden lukuun kaikkiaan 7 tonttia, joiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on 21 900 kerrosneliömetriä.

– Hienoa, että Kalevan täydennysrakentaminen ratikkareitin keskeisellä kohdalla etenee. Lautakunta pitää tärkeänä, että alueelle ohjataan toteutettavaksi myös perheasuntoja monipuolisen asuntojakauman varmistamiseksi, kertoo apulaispormestari Jaakko Stenhäll (vihr.) kaupungin tiedotteessa.

Aloitteen alueen asemakaavan muutokselle ovat tehneet Tampereen kaupunki sekä Iskun liikerakennuksen tontin vuokraoikeuden haltija Intrio Oy, joka on tehnyt tonttinsa kehittämistä koskevan esisopimuksen SRV Rakennus Oy:n kanssa.

Lisäksi asemakaavamuutosta on hakenut Tampere Areenan liikuntahallin tontin vuokraoikeuden haltija Kiinteistöosakeyhtiö Tampereen Kotikenttä, joka on tehnyt tonttinsa kehittämistä koskevan esisopimuksen Pohjola Rakennus Oy Suomen kanssa.