Nyssen matkustajamäärä selvässä nousussa koronashokista – Puolet kokee nyt matkustamisen turvalliseksi

Tampereen seudun bussien matkustajamäärät elpyvät koronashokista, mutta matkustamisen turvallisuus askarruttaa kyselyn mukaan edelleen matkustajia.

Nyssen matkustajamäärät putosivat maaliskuussa noin 70 prosenttia. Matkustajamäärissä on tällä hetkellä nähtävissä elpymistä, kun kokoontumisrajoituksia on purettu. Tällä hetkellä matkustajamäärät ovat noin 40 prosenttia normaalin tason alapuolella.

Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen teettämä kysely kertoo, että julkista liikennettä aiotaan kuitenkin käyttää jatkossakin, varsinkin jos turvallisuustoimenpiteet koetaan riittäviksi.

Kyselyyn vastanneista yli puolet uskoi, että Nyssen kyydissä on edelleen turvallista matkustaa. Noin puolet vastaajista koki toisaalta turvallisuuden yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä päätöksessään palata joukkoliikenteen käyttöön. Kaikista vastanneista 93 prosenttia uskoo käyttävänsä joukkoliikennettä jatkossa.

Tärkeimmäksi turvallisuuteen vaikuttavaksi tekijäksi kyselyssä nousi muiden matkustajien käyttäytyminen ja vuorovaikutus heidän kanssaan. Tärkeäksi koettiin, että matkustajat noudattavat annettuja ohjeita, ja bussiin nouseminen ja poistuminen onnistuvat turvallisesti.

Kysely toteutettiin 19.-24.5. ja siihen saatiin yhteensä 650 vastausta Nyssen asiakasrekisteristä ja CINT-paneelin kautta.

Nysse ohjeistaa matkustajia turvalliseen matkaan niin bussien matkustamonäytöillä kuin verkkosivuilla.

Bussien siivousta on tehostettu: tartuntojen ehkäisemiseksi bussien kaikki kosketuspinnat käsitellään toistaiseksi desinfioivalla puhdistusaineella päivittäin. Kuljettajien turvallisuuden varmistamiseksi ensimmäinen penkkirivi on poistettu käytöstä. Suurimmassa osassa busseista on turvaohjaamo kuljettajien suojana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut