Muista olla siisti juhannuksena! – Vastuullisuusagentti valvoo, että roskat tulevat keräysastiaan Tampereella

Tampereen kaupunki lisää roska-astioiden määrää juhannukseksi ja koko kesäksi. Myös keskustan puistojen ja aukioiden siivousta tehostetaan juhannuksena ja koko kesän ajan. Maanantaina 15.6. aloittaneet nuoret "vastuullisuusagentit” keräävät roskia ja opastavat kesänviettäjiä toimimaan siististi.

Eri puolille keskustaa on asennettu tällä viikolla lisää 2500 litran jäteastioita. Jäteastioita lisätään myös Pyynikin kesäteatterin pysäköintialueen ja campingalueen reunamille. Juhannusviikonloppuna pesu- ja harja-auto kiertelee keskustan alueita laajemmin. Laajennettua koneellista viikonloppusiivousta on tarkoitus jatkaa kesäkauden loppuun.

Tori- ja katualueista koneelliseen viikonloppusiivoukseen on nyt lisätty Laukontori sekä Pyynikin uimarannan ja kesäteatterin pysäköintialueet. Jo aiemmin on puhdistettu Rautatieaseman edustaa, linja-autoasemaa, Hämeensiltaa, Keskustoria ja Pakkahuoneenaukiota.

Juhannusviikonloppuna otetaan lisää alueita myös käsisiivouksen piiriin. Puhdistustyöntekijät liikkuvat juhannuksena esimerkiksi Ratinassa, Nalkalanrannassa, Hatanpään arboretumissa, Eteläpuistossa, Sampolan edustalla, Liisanpuistossa ja Posteljooninpuistossa. Näidenkin alueiden puhdistusta jatketaan tarvittaessa kesäviikonloppuina.

Keskustan alueen viheralueita, torialueita ja aukioita on puhdistettu kesäviikonloppuisin jo pitkään. Viikonloppuisin viheralueista ollaan puhdistettu Koskipuistoa, Kirjastonpuistoa, Näsinpuistoa ja Pyynikin kirkkopuistoa ja Pyynikkiä uimarannan ja kesäteatterin ympäristöä, Hämeenpuistoa, Sorsapuistoa ja Emil Aaltosen puistoa.

Puhdistuksen yhteydessä tyhjennetään puistojen roska-astiat.

Puhdistustyötä kaupungin keskustassa tekevät Tampereen Infra Oy apunaan kaupungin omistama sosiaalinen yritys Tampereen Sarka Oy sekä Pimara Oy. Tänä kesänä kaupunki on myös palkannut nuoria vastuullisuusagenteiksi opastamaan kaupunkilaisia toimimaan siististi. Valistustyön ohessa nuoret keräävät roskia.

Tampereen Infra Oy huolehtii nuorten perehdyttämisestä ja antaa heille työkohteita. Nuoria palkataan kaikkiaan 16. Heistä ensimmäiset kahdeksan aloitti 15. kesäkuuta ja seuraava ryhmä aloittaa 13. heinäkuuta. Työpesti kestää noin kuukauden.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut