Monta juhannusta töissä viettänyt Taija Holm pääsee vihdoinkin jätskille ja piknikille – "Olen viettänyt festareilla liki neljä vuotta elämästäni..."

Työ: Musiikkielämän monitoiminainen on viettänyt elämästään neljä vuotta festareilla. Nyt on luvassa ensimmäinen yhteinen kesäloma 10-vuotiaan pojan kanssa.

Taija Holm, jos kuka, tietää, millaista elämä on suomalaisen kesäjuhlan kulisseissa.

– Jos kaikki festivaaleilla viettämäni päivät laitettaisiin jonoon, olisin viettänyt festareilla liki neljä vuotta elämästäni. Hengissä yhä, Taija naurahtaa.

Ennen musiikkityöläisen uraa Taija ehti toki vierailla festareilla vieraana. Ensimmäinen kokemus on Virtain Rantarockista vuodelta 1994.

– Muistan yhä festarialueen etovan hajun, joka leuhkasi märän mudan ja eri eritteiden yhdistelmästä. Kädenlämpöinen jauhelihapitsakaan ei maistu hyvältä enää kolmantena päivänä ja telttailumeininki oli ilmastoltaan nihkeä. Plussaa annan esiintyjistä, joita muistelen olleen ainakin Haddaway ja Kummeliryhmä.

Tämä vuosituhat on tuonut juhlille laadukkaampia puitteita. Samalla Holm oli siirtynyt festarivieraasta tapahtumia pyörittävään luokkaan.

– Ensimmäistä kertaa olin työtehtävissä Provinssirockissa 2001, kun toimin markkinoinnissa Poko Rekordsilla. Vuonna 2006 perustin oman firman ja sain myös useita festareita asiakkaikseni. Ensimmäiset olivat Provinssirock ja Tammerfest vuonna 2007, mutta sen jälkeen yhteistyökumppaneita on kertynyt parikymmentä, Taija laskee.

Tampere on helppo kesäkaupunki.

Holmin johtama yhtiö on nimeltään ProPromotion Oy. Sen palvelut ulottuvat viestinnästä tapahtuma- ja kiertuetuotantoon sekä management-palveluihin. Firman työ ei myöskään ole aina pelkkää viihdettä: ProPromotion vastasi Teslan Suomen lanseerauksesta.

Nyt koettava maailmantilanne on muuttanut myös Taijan arkea.

– Kehitämme uutta liiketoimintaa. Yksi osa-alueista on striimikeikkatuotanto yhteistyössä Akun Tehtaan ja Liveton kanssa: Live Stream TV näyttää koko kesän viikonloppuisin suoria keikkoja. Lisäksi teemme sisällöntuotantoa eri media-alustoille ja kanaviin.

Taija Holmin kesä 2020 ei siis ole täysin ”keikaton”, vaikka hänellä onkin vapaa-aikaa enemmän kuin pitkään aikaan.

– Saan viettää ensimmäistä yhteistä kesälomaa 10-vuotiaan poikani kanssa. Vien perijäni ’jätskijotskille’, kuten hän asian vähän nuorempana ilmaisi. Jätskin ohella ohjelmassa on takewayta ja picniciä sekä ystävien kanssa ulkoskumppaa, jos ilmat suovat!

Taijalle Manse ja kesä muodostavat luontevan yhtälön. – Tampere on helppo kesäkaupunki. Se on iisisti saavutettavissa ja tekemistä riittää laajasti jokaiselle.

Fakta

Taija Holm

Ikä: 43

Synnyinkaupunki: Nurmo

Työ: Toimitusjohtaja, tuottaja ja monen alan PR-/mediaviestintäammattilainen

Parasta Tampereessa: Sijainti, kompaktius, kulttuuri ja viihde sekä monipuolinen historia ja kaupungin tarina

Parannettavaa Tampereessa: Rantojen kehittäminen matkailun näkökulmasta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut