Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere ryhtyy nyt pilotoimaan kotihoidon vapaata pysäköintiä

Tampere lähtee pilotoimaan kotihoidon vapaata pysäköintiä. Kaupunki lähtee ripeästi kokeilemaan lakimuutoksen mahdollistamaa vapaata pysäköintiä, jossa aikaa ei ole rajoitettu.

Kokeilun aluksi kaupunki antaa omalle kotihoidon henkilöstölleen pysäköintitunnuksen, jolla he saavat työtehtävissään pysäköidä ilman maksua ja aikarajaa kaupungin katuverkon pysäköintipaikoilla.

Lupia pilottiin myönnetään lähes 400, joista yli 360 tulee kotihoidon käyttöön. Lupia on myönnetty myös koti- ja vammaispalveluille.

Pilotoinnin jälkeen ratkaistaan, laajennetaanko käytäntö koskemaan myös muuta kaupungin henkilöstöä, yrityksiä, yhdistyksiä tai julkisyhteisöjä, jotka työskentelevät kodeissa.

Pilotointia valmistelee Tampereella moniammatillinen työryhmä, jossa on edustajia muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluista, liikennejärjestelmän suunnittelusta, pysäköinninvalvonnasta ja konsernihallinnosta. Työryhmä antaa ehdotuksensa käytännön järjestelyistä juhannuksen jälkeen.

Kunta voi harkita esimerkiksi, onko pysäköintitunnus tarpeen myöntää varsinaisen kotipalvelun lisäksi myös tukipalveluille tai onko pysäköintitunnuksen myöntäminen tarkoituksenmukaista, jos palveluntuottaja tuottaa kotihoitoa lyhytaikaisesti.