Vuosia myynnissä ollut Pyynikin Paskalinna on menossa kaupaksi – Haapasen kaupunkipalatsiin opetuskäyttöä

Saskyn koulutuskuntayhtymä on ostamassa Pyynikin Palomäentiellä sijaitsevan Haapasen huvilan opetuskäyttöön

Koulutuskuntayhtymän (Sasky) yhtymäkokous päätti eilen myöntää Saskyn talousarvion 2020 investointiosaan 1,5 miljoonan euron lisämäärärahan Tampereen Pyynikillä sijaitsevan kiinteistön hankkimiseksi. Kaupan edellytyksenä on, että kiinteistössä voidaan harjoittaa opetustoimintaa.

Pyynikillä sijaitseva Tampereen palvelualan ammattiopisto fuusioitui Saskyyn 1.1.2017 alkaen. Opiskelijamäärät ovat nousseet noin 190 opiskelijasta noin 400 opiskelijaan kuluneen kolmen vuoden aikana. Sasky on aktiivisesti etsinyt lisäopetustiloja Koulukatu 18 lähiympäristöstä, jotta pystytään paremmin tarjoamaan opiskelijoille ja henkilökunnalle asiaankuuluvat opetus- ja työtilat.

Saskyn rakennustoimikunta on tutustunut Tampereen Pyynikillä, osoitteessa Palomäentie 23 sijaitsevaan Haapasen huvilaan ja todennut, että se soveltuisi tarkoitukseen.

Kiinteistössä on kokonaistilaa 889 neliötä kolmessa eri kerroksessa. Kiinteistö sijaitsee omalla, 1432 neliön tontilla. Ensimmäisen ja toisen kerroksen tiloja on tarkoitus hyödyntää opetuskäytössä ja kolmannen kerroksen tiloja käyttää Saskyn yhteisten palveluiden ja hallinnon tarpeisiin. Lisäksi Saskyn tytäryhtiö Aiko Academy Oy tarvitsee lisää työ- ja kokoustilaa, ja yhtiö on ilmoittanut kiinnostuksensa tulemaan vuokralle kyseiseen kiinteistöön.

Yhtymäkokouksen myöntämästä lisämäärärahasta 1,4 miljoonaa euroa kohdennetaan kiinteistön hankintaan ja 100 000 euroa kiinteistön kunnostamisen suunnitteluun.

Sasky ilmoitti jo aiemmin tänä kesänä toimintansa laajenemisesta Tampereella. Tampereen palvelualan ammattiopiston lähihoitajakoulutus siirtyy Tampereen Kehräsaareen syksyllä 2020.

Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Pihlajalinnan kanssa ja Kehräsaareen rakennetaan muun muassa lisättyä todellisuutta hyödyntävä virtuaalinen hoivakoti -oppimisympäristö.

Tampereen kaupungin omistama apteekkari Kalervo Haapasen vuonna 1929 rakennuttama kaupunkipalatsi on ollut myynnissä useita vuosia.

Tampereen kaupungin omistuksessa palatsi on toiminut muun muassa sairaanhoitajien asuntolana, Tampereen nykytaiteen museona ja yksityisenä Willa Mac -taidemuseona.

Palatsin yhdeksän vessan takia rakennusta on Tamperelaisten suussa kutsuttu muun muassa Klosettipalatsiksi ja Paskalinnaksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut