Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TAMK Musiikin toiminta keskittyy jatkossa pääkampukselle

Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkitoiminta saa syyslukukauden alussa käyttöönsä väliaikaiset, terveelliset tilat Tamkin pääkampukselta. Pysyvämmät tilaratkaisut tehdään seuraavien vuosien aikana.

Väliaikaiset tilat on uudistettu musiikin koulutuksen erityisvaatimukset huomioiden. Tilamuutoksen myötä myös merkittävä osa käytössä olevasta soittimistosta uudistuu.

Viime vuosina TAMK Musiikki on toiminut hajautettuna useisiin toimipisteisiin. Tampereen konservatoriolta vuokrattujen tilojen lisäksi Tamkilla on jo pitkään ollut käytössä lisätilaa muista toimipisteistä, ja toimintaa on siirretty muun muassa sisäilmasyistä konservatorion talosta Tamkin pääkampukselle.

– Pääkampukselle keskittyminen kokoaa musiikin koulutuksen toimijoita yhteen, tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle suuren korkeakoulukampuksen infran ja palvelut sekä korkeakoulukokemuksen, kertoo musiikin osaamispäällikkö Timo Salo.

Sijoittuminen kampukselle tukee osaltaan musiikin koulutuksen monialaisen yhteistyön kehittämistä Tampereen korkeakouluyhteisössä.

– Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintamme edellytykset paranevat, kun musiikki toimii pääkampuksen yhteydessä, sanoo Media, musiikki ja taide -yksikön johtaja Kai Salonen.