Moninkertainen arvokisamitalisti opettaa tulevia naiskiekon suuruuksia Lempäälän jäähallissa – "Tämä on ollut valtavan mukavaa"

Useamman jääkiekon arvokisamitalin peliurallaan raapaissut Venla Hovi pitää kuluvalla viikolla kiekkoleiriä junioreille Lempäälän jäähallissa. Pitkän linjan kiekkonainen pitää kokemusta erittäin mieluisana. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Nainen voi lähteä Pirkanmaalta, mutta Pirkanmaa ei välttämättä lähde naisesta. Kuvailu sopii erinomaisesti muun muassa pitkän linjan jääkiekkoilijaan Venla Hoviin, joka työskentelee suurimman osan vuodestaan Kanadassa täkäläisen valmennustyön maailmassa.

Ikää ei ole vielä mittarissa kuin 32 vuotta, mutta kokemusta yllin kyllin. Ylöjärven Ilveksen riveistä tie on vienyt toki Kuopioon ja Hämeenlinnaankin, mutta myös Wieniin ja Manitobaan. Matkan varrella on pelattu kaksi olympiapronssia (2010 ja 2018), yksi MM-hopea (2019) ja kolme MM-pronssia.

Nyt Hovi vetää juhannusviikolla kiekkoleirin Lempäälän jäähallissa. Oppilaat ovat enimmäkseen 13–16 -vuotiaita tyttökiekkoilijoita, mutta on mukana jokunen nuorempikin ja myös poikia viilettää menossa mukana.

Aamujää oli vauhdiltaan varsin nopeatempoinen, ja sen aikana harjoiteltiin ainakin suoraan syötöstä laukausta sekä luistelutekniikkaa varsin yksityiskohtaisillakin harjoituksilla. Kaukalon laidalle vaikutti vahvasti siltä, että monet mukana olleista kiekkonuorista löysivät harjoitteista varsin uudenlaisia asioita omaan pelaamiseensa.

– Tämä on ollut valtavan mukavaa! Nuoret ovat innostuneita ja hyvin mukana siinä mitä tehdään, Hovi kuvaili tunnelmiaan tiistain aamujäiden päätteeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.