4 Vuodenaikaa piti jälleen pintansa – Tässä on Paras Tamperelainen Lounaspaikka TOP20!

PTR2020: – Koronariskissä on ollut se hyvä puoli, että nyt asiakkaan on ollut pakko vaatia palvelua, todetaan voittajan tiskiltä.

4 Vuodenaikaa pitää pintansa! Etualalla aamiaisasiakkaat Valtteri Tuominen ja Jon Tanner, taustalla Yoni Ichtertz, keittiömestari Juho Rajamäki, ravintolapäällikkö Suvi Volanen sekä Elli-Noora Raiskio ja Elias Paukkunen. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vaikka koronakevät onkin vaatinut veronsa, eivät tamperelaiset ole unohtaneet kaupungin lukuisia lounasravintoloita. Se käy ilmi Tamperelaisen Paras Tamperelainen Lounaspaikka-äänestyksestä, jossa äänesti suosikkiaan 5 209 äänestäjää.

Voittajaksi äänestyksessä päätyi monelta vuodelta erittäin tuttu voittaja. Kauppahallin 4 Vuodenaikaa sai 13,5 prosenttia annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui Kauppakadun Bistro Venla (8,3 %) ja kolmanneksi Hallituskadun Itsudemo (6,9 %).

En osaa sanoa -vaihtoehtoon turvautui 6,7 prosenttia äänestäjistä.

4 Vuodenaikaa on tottunut olemaan lounaspaikkaäänestyksen kärkipaikalla. Siellä ravintola on ollut itseasiassa vuodesta toiseen.

Ravintolan sielu Yoni Ichtertz sanoo, että korona-aika on oikeastaan vain korostanut ravintolan vahvuuksia.

– Palvelu. Siitä lähtee ihan kaikki, olemme halunneet että se edustaa meillä korkeaa standardia. Kun korona-aika on ohi, ravintolat varmasti keskittyvät palveluun entisestäänkin. Toivon mukaan myös suomalaiset haluavat jatkossa lähteä ravintolaan nimenomaan palveltavaksi. Ja sitten meiltä saa tietenkin myös hyvää ruokaa, hän sanoo.

– Meillä asiakas tulee pöytään, istuu ja maksaa ja me hoidamme sitten loput, säestää keittiömestari Juho Rajamäki.

Koronakausi on innostanut ravintolaa kokeilemaan myös uusia konsepteja.

– On ollut lounastarjous, jossa lounas ja jälkiruoka on ollut tarjolla samaan hintaan. Olemme olleet jopa yllättyneitä, miten suosittua se on ollut, kaksikko toteaa tyytyväisenä.

Ravintolan voimahahmot innostuvat pohtimaan palvelun käsitettä laajemminkin. Suomalaiset ovat oppineet vaatimaan palvelua, mutta voisivat vaatia sitä vielä enemmänkin.

– Suomalaiselle palvelun pyytäminen on luontaisesti vierasta. Koronariskissä on ollut se hyvä, että nyt asiakkaan on ollut pakko vaatia palvelua. Ei voi vetäytyä buffetpöydän taakse, vaan pitää antautua palveltavaksi. On mahtavaa, että Suomessakin ravintolakulttuuri menee eurooppalaiseen suuntaan, jossa palvelu on kunniassa, Rajamäki ja Ichtertz innostuvat.

Paras Tamperelainen Ravintola -äänestys pidettiin nyt kahdeksatta kertaa. Tampereen parhaat olutravintolat, lounaspaikat, kahvilat, bilepaikat ja noutoruokapaikat listataan Tamperelaisissa kesän aikana.

Paras Tamperelainen Lounaspaikka 2020

1) 4 Vuodenaikaa 13,5 %

2) Bistro Venla 8,3 %

3) Itsudemo, Hallituskatu 6,9 %

4) Zarillo, Puutarhakatu 6,9 %

5) Nanda Devi 5,5 %

6) Lie-Mi 5,3 %

7) Ullan Grilli 4,8 %

8) Purebite 4,5 %

9) Edun Herkkukeidas 4,4 %

10) Gopal, Ilmarinkatu 4,3 %

11) Zeytuun 4,0 %

12) Ohana Grille 3,6 %

13) Papu & Pata 3,6 %

14) Fafa’s 3,5 %

15) Sokos Herkku 3,1 %

16) Pyörykkäbaari 3,0 %

17) Thai & Laos 2,8 %

18) Wanha Tappi 2,7 %

19) Baba’s Kitchen 2,7 %

20) Malabadi 2,7 %

Äänestyksessä sai valita kolme suosikkiaan. Vastaajista 6,7 % ei osannut nimetä suosikkiaan tässä sarjassa.

Äänestäjiä oli 5 209.

Äänestyksen teknisestä toteutuksesta vastasi Tietoykkönen/Mediatalo Keskisuomalainen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut