Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun henkilöauto ei mennyt katsastuksesta läpi, nuori mies päätti potkia sitä ja hyppiä katolla humalapäissään – Kaksi kuukautta myöhemmin mies vangittiin isänsä murhan tilaamisesta

Tampereen Vasaratiellä tammikuun viimeisellä viikolla sattuneen surmatyön tilaajan, 20-vuotiaan raumalaismiehen kaveri kertoi helmikuussa Rauman poliisilaitoksella kuulustelussa oman näkemyksensä kaverinsa luonteesta ja elämästä.

Median edustajat löysivät teon jälkeen 20-vuotiaan miehen kotiosoitteen lähettyviltä pahasti rusikoidun auton, Nissan Primeran, joka oli surmatun miehen nimissä. Mies oli ostanut pojalleen henkilöauton, joka oli kuitenkin telottu pahanpäiväisesti. Kyljissä oli huomattavia lommoja ja katto oli painunut.

Rusikoinnin motiivi selvisi kuulusteluissa.

– Hän aloitti Primeran rikkomisen, potkimisen ja päällä hyppimisen viime marraskuussa, kun auto ei mennyt katsastuksesta läpi. Me sitten kaveripiirissä olemme jatkaneet tätä autonpotkimista kännipäissään, 20-vuotiaan miehen kaveri kertoi kuulusteluissa.

Kuulustelija on kysynyt myös kaverilta tämän näkemystä 20-vuotiaan hormonien käytöstä. Tämä vastaus on salattu esitutkintapöytäkirjasta. 20-vuotias itse myönsi hormonien käytön, ja näki että niiden haittavaikutuksia on julkisessa keskustelussa jopa liioiteltu.

Myös hankala isäsuhde oli kaverin tiedossa.

– Hän on maininnut, että isä antaa hänelle kuukaudessa pari sataa euroa, mutta hän ei halua ottaa niitä vastaan, koska isä yrittää sillä vain hyvitellä sitä, että (uhri) ei ole ollut koskaan pojalle kunnon isä.

– Minulla on muistikuva, että hän olisi joskus puhunut isänsä kanssa puhelimessa ja hän oli sanonut isälleen, että ei tarvitse rahaa tältä. Joskus taas hän on sitten pyytänyt isältään halpaa autoa ja tällöin hän oli saanut aiemmin mainitsemani Pösön ja Primeran.

Toinen kuulusteltu kaveri oli kertonut 20-vuotiaan rahankäytöstä enemmänkin.

– Kyllä hänen rahankäyttönsä oli sellaista, että jos sitä esimerkiksi viikonloppuna oli, niin hän laittoi ne kyllä sileeksi. Kyllä hänellä viikonloppuna satasia meni, mutta kuitenkin alle viisisataa. Hän tarjosi kyllä aika ystävällisesti baareissa kavereille, kaveri kertoi kuulusteluissa.