Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Liikkuuko Nokialla pyromaani vai jopa useampia? – Kaupungin keskustan tuntumassa on sytytetty tahallaan kuusi tulipaloa kymmenen päivän aikana

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa Nokialla kymmenen päivän sisään sattuneista kuudesta tulipalosta. Kaikkia yhdistää se, että ne ovat tahallaan sytytetty eikä etäisyys kohteiden välillä ole ollut suurensuuri.

Ensimmäinen palo ajoittui 3. päivään kesäkuuta, jolloin Nokialla Kullaanvuoressa sytytettiin entinen autokorjaamo sekä siihen liittyvä ulkorakennus. Pelastuslaitos sammutti korjaamorakennuksen, mutta ulkorakennus tuhoutui täysin.

Pian sen jälkeen, pelastuslaitoksen ollessa vielä Kullaanvuoressa sammutustöissä tuli tietoon, että itään päin noin 700 metrin etäisyydellä, osoitteessa Haavistontie 3, palaa Lauttalan vanha puinen koulu.

Täällä lopputulos oli edellistä kohdetta karumpi. Rakenteisiin aiheutui suuret vahingot. Palon sammuttaminen oli vaikeaa ja jatkui tuntien ajan.

Lauantaina 13. kesäkuuta varhain aamulla, kello viiden ja kuuden välisenä aikana Souranderintiellä, Nesteen huoltoasemaa vastapäätä, tallin seinää sytytettiin useammasta kohdasta. Pelastuslaitos sammutti palon. Samanaikaisesti edellisen palon kanssa paloi Haavistontie 1 kohdalla postilaatikkorivistö ja lähellä olevan asuntovaunun päällä oleva pressu oli sytytetty.

Suunnilleen samanaikaisesti edellisten palojen kanssa paloi Kullaanvuoressa uudemman kerran entinen autokorjaamo, joka oli sytytetty ensimmäisen kerran jo 3.6. Nyt rakennus paloi kokonaan.

Samaisena päivänä, 13. kesäkuuta kello 20 jälkeen yritettiin polttaa työväenopisto osoitteessa Lauttalanmutka 2-4. Todistaja oli nähnyt kahden nuoren miehen rikkoneen ikkunan ja menneen rakennukseen sisälle.

Paikalle oli tullut todistaja, jolloin nuoret miehet olivat poistuneet paikalta skootterilla, toisella päällään hihaton paita ja toisella punainen huppari. Vielä ei ole tiedossa, liittyykö työväenopistolle murtautujien tarkoitus sytyttämiseen vai johonkin muuhun.