Selvitys: Erikoislääkäreiden eläköityminen uhkaa pienten sairaaloiden palvelukykyä

Tuoreen erikoislääkäreiden koulutustarveselvityksen mukaan osalla lääketieteen erikoisaloista on jääty jälkeen koulutustarpeesta. Selvityksen on tehnyt Tays Kehitysyhtiön koulutuspäällikkö Johanna Rellman.

Koulutusmäärien riittämättömyyttä pahentaa lähivuosina kiihtyvä erikoislääkäreiden eläköityminen. Tämä uhkaa lähivuosina monien sairaaloiden kysyä järjestää palveluja.

Selvityksen mukaan valtakunnallinen vuosittainen koulutustarve on noin uutta 700 erikoislääkäriä, josta Taysin erityisvastuualueen tarve on noin 130–140 lääkäriä. Tampereen yliopisto ja Taysin erityisvastuualueen sairaalat ovat suosittuja erikoistumispaikkoja ja kokonaisuutena vuosittain valmistuvien lääkärien määrä on alueella riittävä.

Yli 30 prosenttia uusista erikoislääkäreistä on yleislääketieteen ja työterveyshuollon erikoislääkäreitä ja näille aloille oli paljon hakijoita myös erikoislääkärikoulutuksen opinto-oikeuden ensimmäisellä hakukierroksella vuosina 2019–2020.

Rellmanin selvityksen mukaan koulutusta pitäisi lisätä akuuttilääketieteen, fysiatrian, keuhkosairauksien, neurologian ja radiologian erikoisaloilla sekä laboratoriolääketieteessä ja psykiatrisilla aloilla. Erikoistuvia lääkäreitä pitäisi ohjata niille aloille, joissa uhkaa tulevaisuudessa erikoislääkäripula.

– Erikoislääkärikoulutuksen laajentaminen tarvelähtöisesti kaikkiin Tays Kehitysyhtiön vaikutuspiirissä oleviin sairaaloihin on yksi tavoitteistamme, sanoo Rellman tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut