Satoja tuhansia euroja verottajan ohi, veroilmoituksiin puutteellisia tietoja – Syyttäjä vaatii kahdelle tamperelaisravintolan vastuuhenkilölle ehdottomia vankeusrangaistuksia

Erikoissyyttäjä Minna Sihto vaatii tamperelaisen ravintolan toimitusjohtajalle ja yhtiön hallituksen varsinaiselle jäsenelle yli kahden vuoden mittaisia ehdottomia vankeusrangaistuksia kolmesta törkeästä veropetoksesta sekä yhdestä törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Törkeän kirjanpitorikoksen osalta miehet ovat jättäneet kirjaamatta kirjanpitoon kymmeniä tuhansia euroja lokakuun 2010 ja maaliskuun 2017 välisellä ajalla. Myyntituottoa on vuosien 2007 ja 2017 ajalta jäänyt kirjaamatta yhteensä yli 708 907 euroa. Kassaraportit kertovat yli kolmen miljoonan bruttomyynnistä, kirjanpitoon kirjattu myynti on ollut yhteensä 2,3 miljoonaa euroa. Syyttäjän mukaan toiminta on ollut harkittua, ja alkanut käytännössä heti kun yhtiö on perustettu 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälin paikkeilla.

Yhden törkeän veropetoksen osalta on syyttäjän mukaan ilmeistä, että kaksikko on yrittänyt vääriä taloustietoja ilmoittamalla välttää tuloveron ja arvonlisäveron määräytymisen. Tämän syytekohdan osalta taloustietoja on jäänyt ilmoittamatta noin 230 000 euroa.

Lisäksi toinen asianosainen on yrittänyt vältellä verottajaa siten, että on jättänyt esitäytetyt veroehdotukset korjaamatta vuosilta 2007-2015 siltä osin, että ohimyynnistä saadut tulot ovat jääneet niihin merkitsemättä. Riidaton seikka tutkinnassa on se, että osakeyhtiön ohimyynnistä saatuja varoja ei ole ilmoitettu verottajalle.

Syyttäjä vaatii molemmille asianosaisille kahden vuoden ja kolmen kuukauden mittaisia ehdottomia vankeusrangaistuksia. Tämän lisäksi kummallekin vaaditaan vähintään neljän vuoden mittaista liiketoimintakieltoa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut