Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan Ovaska: Neuvotteluihin lähdettävä mutta tiukin ehdoin – "Euroopassa tiedetään, että Suomi on tiukka neuvottelukumppani raha-asioissa"

Keskustan EU-asioista vastaava tamperelainen kansanedustaja Jouni Ovaska on tyytyväinen suuren valiokunnan tänään hyväksymään kantaan EU:n elpymisrahastosta.

Valiokunnan lausunnon mukaan valtioneuvoston kanta, jossa esitetään merkittäviä muutosvaatimuksia komission ehdotukseen, on hyvä lähtökohta neuvottelujen tässä vaiheessa, ja se edustaa Suomen pitkäaikaista linjaa.

– Neuvottelut ovat alkutekijöissään ja jäsenvaltiot hyvin erimielisiä. Suuri valiokunta tunnistaa elpymisvälineeseen liittyvät ongelmat, mutta toivoo, että ratkaisu löytyy, Ovaska toteaa lähettämässään tiedotteessa.

Ovaskan mukaan esitetyn paketin koko ja avustuspainotteisuus eivät ole tällaisenaan hyväksyttävissä. Hänen mukaansa keskeistä on se, että rahoitusvälineet ovat muodoltaan selkeärajaisia ja sidottu EU-alueen kilpailukyvyn parantamiseen ja oikeusvaltioperiaatteeseen.

– Euroopassa tiedetään, että Suomi on tiukka neuvottelukumppani raha-asioissa. Olemme saaneet siitä paljon kritiikkiä, mutta se on vain kestettävä. Rahoitusvälineiden on oltava selkeästi ehdollisia ja kestävällä tavalla talouden rakenteita uudistavia. Suomella on kovia mutta tärkeitä ja kriittisiä huomautuksia sekä reunaehtoja neuvotteluihin.