Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden Tamperelainen Urheilija 2017 kyllästyi jalkapalloon – Yle: Haki apua psykologilta

Moni saattoi hieraista pariin kertaan silmiään joulukuussa 2017, kun Vuoden Tamperelainen Urheilija -äänestyksen voittoon nousi suurelle yleisölle varsin vieras nimi, ylöjärveläislähtöinen jalkapalloilija Emmaliina Tulkki.

Tuolloin 17-vuotias Tulkki pelasi Ruotsin Linköpingissä ja lähetti sieltä terveisiä Tamperelaisen lukijoille.

– Olen todella yllättänyt, että minua äänestettiin noin paljon. Hienoa, että jalkapalloihmiset äänestivät juuri minua, toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että naisjalkapallolla on nostetta.

Ura oli nousussa ja Linköpings FC juhli Ruotsin pääsarjan voittoa. Ylöjärven Ilveksen kasvatin ura näytti vahvasti nousevan kohti maailman terävää kärkeä.

Sitten jotain tapahtui: ura Ruotsissa jäi yhden kauden mittaiseksi, palautumisen kanssa tuli ongelmia ja peliura jatkui Tampereen Ilveksessä. Ylirasitustila iski hiljalleen ja lajikin alkoi maistua puulta. Nuori lahjakkuus kyllästyi rakastamaansa urheilulajiin perinpohjaisesti.

Tulkki valottaa tilannetta Ylen pitkässä henkilöhaastattelussa.

– Ylirasitustila on vaikuttanut paljon muuhunkin elämään, kun jalkapallo on minulle niin iso osa identiteettiä. Lukion kanssa tuli hieman hoppu, mutta nyt sain sen hoidettua ja olen tyytyväinen tuloksiin, kertoo ylioppilaaksi keväällä kirjoittanut peluri.

Nyt ura jatkuu HJK:n paidassa. Tulkki toivoo sen tuovan uralle uutta nostetta. Ulkomaat on toistaiseksi jätetty suunnitelmista pois.

– Juttelimme paljon Linköpingin valmentajan kanssa, mutta päädyimme siihen, että jään Suomeen. Nyt en ole ollut sinne enää yhteyksissä, sanoo Tulkki tilanteesta.