Poliisin vanha tuttu on nyt käräjillä petoksen takia – Tuomittiin aiemmin vuosiksi vankilaan iäkkään naisen pahoinpitelystä

Aiemmin vankilaan useammaksi vuodeksi Pirkanmaalla sattuneesta ikäihmiseen kohdistuneesta pahoinpitelystä tuomittu, kohta 40-vuotias mies on ollut kuluneella viikolla tuomiolla petoksesta. Syytettyjen penkillä istuu hänen lisäkseen kaksi muuta miestä.

Mies sai kesällä 2019 tuomion rikoskumppaninsa kanssa tehdyistä rikoksista: mies tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä näpistyksestä ja huumausaineen käyttörikoksesta lähes neljän vuoden vankeuteen. Uhrina oli Pirkanmaalla asuva iäkäs nainen, jolta mies oli rikoskumppaninsa kanssa vienyt 15 000 euroa rahaa.

Tapaukseen liittyy karuja yksityiskohtia: päihtynyt kaksikko oli muun muassa teipannut ja sitonut iäkkään naisen narulla ja rautalangalla niin, ettei tämä pystynyt liikkumaan ennen kuin poliisi saapui paikalle.

Tapahtumat ajoittuvat syyskuuhun 2016, jolloin mies on hankkinut luotolla tamperelaisesta liikkeestä IPhone 6S-puhelimen. Miehellä ei ole ollut aikomustakaan maksaa puhelimen ostoa. Puhelin on ollut arvoltaan 818 euroa. Mies on antanut oston yhteydessä toisen henkilön tiedot.

Mainitulla henkilöllä ei ole ollut mitään tietoa asiasta. Henkilöllisyys on vahvistettu anastetulla kuljettajakortilla, jota mies on käyttänyt myös toiseen, samana päivänä tehtyyn petokseen.

Asiakokonaisuuteen liittyy kaksi muuta miestä, joiden osalta rikosnimike on tuottamuksellinen kätkemisrikos. Toinen miehistä on ostanut puhelimen 490 eurolla, vaikka hänellä on ollut ostovaiheessa syytä epäillä että puhelin on petoksella hankittu. Samat speksit pätevät myös toiseen syytteessä olevaan mieheen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut