Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen oli Vasaratien palkkamurhan uhri: Poikkeuksellinen osaaja siviilityössä, arkea varjostivat ihmissuhdehuolet ja alkoholi – "Kaikki työyhteisössä ihmettelivät, että ei avautunut kenellekään elämästään"

Vasaratien palkkamurhan uhri, 1970-luvulla syntynyt mies oli erittäin arvostettu ja osaava siviilityössään.

Tapauksen esitutkinnassa on kuulusteltu uhrin esimiestä, joka kertoo miehen jopa poikkeuksellisesta osaamisesta ja lahjakkuudesta autokaupan maailmassa.

– Hän oli huomattavasti keskimääräistä myyjää parempi. Hän myi noin 400 autoa vuodessa. Ei tuollaista myyjää vaan ole, eli hän oli työssään tosi hyvä.

Ansiokkaalle työssä osaamiselle toi varjoa alkoholiongelma. Esimies oli tästä tietoinen, ja osapuolet olivat sopineet että loppuvuodesta 2019 hän tekisi hieman vähemmän töitä. Loppuvuoden aikana myös Minnesota-hoito alkoi purra ja ongelma hellittää. Mies oli ollut kuukausien ajan selvinpäin.

Alkoholi oli aiheuttanut lähivuosiin ihmissuhdeongelmia. Miehen aiempi avioliitto oli päättynyt juomisen takia, ja uusi naisystävä oli kertonut hakevansa eroa mikäli mies ei saisi alkoholinkäyttöään hallintaan. Esitutkintamateriaalin perusteella käy ilmi, että Viialan naapurustossa omaa haastettaan naapurisovulle oli luonut se, etteivät kaikki samassa pihapiirissä asuvat pidä miehen naisystävästä vain siitä syystä, että tämä on venäläistaustainen.

Viimeisen kerran miehet tapasivat toisensa vuorokautta ennen dramaattista aamua.

Tapaamisen poikkeuksellinen tunnelma jäi esimiehen mieleen.

– Hän istuskeli minun huoneessani ja kyseli firman tuloksesta ja firman asioista. Hän oli erikoisen levoton jotenkin. Hän oli töissä 18.30 saakka, silloin myymälä suljetaan.

Seuraavana aamuna mies ei ollut tullut töihin. Lopulta esimies käski yhden työntekijän mennä katsomaan, onko tälle sattunut jotain.

Työntekijä näki asunnolla eristysnauhaa ja poliiseja.

– Siitä sitten saimme tietää, että jotain siellä on tapahtunut.

Miehen kotiasiat olivat jääneet työkavereilta täysin hämärän peittoon. Uhrin luonne täsmäsi varsin yksityiskohtaisesti suomalaisen miehen arkkityypin kanssa. Työnteko puhui puolestaan, ja turhat lässytykset jätettiin muille.

– Hän ei puhunut omista kotiasioistaan mitään, eikä ollut oikein kiinnostunut kenenkään asioista. Hän ei tuonut ilmi mitään ongelmiaan koskaan.

– Sitä kaikki työyhteisössä ihmettelivät, että hän ei kenellekään avautunut elämästään.

Lukittu vessa herätti kuljettajan huomion tammikuisena keskiviikkona bussimatkalla Tampereelta Jyväskylään – Tuossa vaiheessa vain harva tiesi, että vessassa oli murhaaja

"Ei tää oo enää mitään elokuvaa eikä peliä" – Näin Viialan palkkamurhan tilaajaksi syytettyä uhrin poikaa hiillostettiin poliisikuulusteluissa