Lukittu vessa herätti kuljettajan huomion tammikuisena keskiviikkona bussimatkalla Tampereelta Jyväskylään – Tuossa vaiheessa vain harva tiesi, että vessassa oli murhaaja

Tampereen Vasaratien surmatyön tunnustaneelle 19-vuotiaalle miehelle tuli teon jälkeen kiire. Asia on pääteltävissä poliisin esitutkintamateriaalin kuvatallenteista. Värikkäästä hupparista helposti tunnistettava mies tallentui valvontakameraan juoksemassa keskustan suuntaan Sotilaankadun Neste-huoltoaseman kohdalla kello 8.38 tammikuun viimeisenä keskiviikkoaamuna.

Samassa kohdassa mies oli tallentunut kamerakuvaan hieman yli kuusi tuntia aiemmin matkalla Vasaratielle.

Tällainen oli Vasaratien palkkamurhan uhri: Poikkeuksellinen osaaja siviilityössä, arkea varjostivat ihmissuhdehuolet ja alkoholi – "Kaikki työyhteisössä ihmettelivät, että ei avautunut kenellekään elämästään"

Sitten mies tallentui Tampereen linja-autoaseman valvontakameraan kello 10.25.19. Miehellä oli jälleen kiire: oli päästävä takaisin Jyväskylään ensimmäisellä mahdollisella bussilla.

Vuoroa Tampereelta Jyväskylään kuljettaneella miehellä ei ollut tuossa vaiheessa aavistustakaan siitä, että kyytiin nousi murhaaja. Vuoro meni muutenkin normaalisti, kunnes Jämsän lähistöllä naismatkustaja tuli sanomaan, että vessa on ollut varattuna Tampereelta saakka.

Tamperelainen kertoi keskiviikkona käräjäoikeuden välituomiosta asiakokonaisuuteen liittyen.

Lähtökohtaisesti 19-vuotiasta miestä ja 20-vuotiasta miestä odottaa elinkautinen vankeusrangaistus, mikäli mielentilatutkimus ei totea heitä syyntakeettomiksi.

Kuljettaja pysäytti auton seuraavalle pysäkille ja lähti koputtelemaan ovea.

– Vessasta oven avasi nuori kaveri, jolla oli oikea käsi paperilla vuorattu. En sanonut miehelle mitään, kun hän avasi oven. Oven avattuaan tämä mies pyyteli minulta kovasti anteeksi, että on varannut vessan. Hän sanoi, että hänellä tuli haava ja sen vuoksi huono olo.

– Kaveri oli tosi fiksukäytöksinen ja pyyteli anteeksi vessan varausta. Hän oli kuitenkin minun ihmistuntemuksen mukaan vähän sulkeutunut.

Kuljettaja kertoi kuulustelussa, että mies ei olisi jäänyt hänelle ilman vessareissuaan mieleen millään tavalla.

– Ihmettelin, että mistä mies olisi voinut saada bussissa haavan käteensä, kuljettaja kertoi kuulusteluissa.

Tamperelainen kertoi palkkamurhan tilauksesta syytetyn miehen kuulusteluista torstaina.

Viialan tilaussurman oikeuskäsittely päättyi Tampereella – Tekijä välttää vankilan vain yhdellä tavalla

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut