Tredulle merkittävä lisärahoitus – "Tukee osaltaan kaupungin koulutus- ja työllisyystavoitteita"

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Tampereen seudun ammattiopisto Tredulle lisärahoitusta noin 3,8 miljoonaa euroa. Rahoitusta myönnettiin lisäsuoritepäätöksellä yhteensä 80 miljoonaa euroa 109 koulutuksen järjestäjälle ympäri Suomen.

Rahoitus on osa valtakunnallista kehittämisohjelmaa ja on tarkoitettu opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin vuosille 2020–2022.

– Tredulle tuleva kipeästi kaivattu lisärahoitus paikkaa aiempien vuosien rahoitusleikkauksia, ja on hyvä, että se pystytään kohdentamaan juuri opetus- ja ohjaustoimintaan. Samalla se tukee osaltaan Tampereen kaupungin koulutus- ja työllisyystavoitteita haasteellisessa tilanteessa, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll (vihr.).

Rahoitus on tarkoitus käyttää opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen, opetustuntimäärien lisäämiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin. Lisärahoituksen tavoitteena on turvata jokaiselle opiskelijalle hänen tarvitsemansa opetus, ohjaus ja tuki.

Erityishuomio on opiskelijoissa, jotka tarvitsevat lisätukea opintoihinsa. Tavoitteena on parantaa ammatillisen koulutuksen laatua lisäämällä lähiopetusta. Erityisesti koronaviruspandemian aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa on tärkeää, että jokainen opiskelija saa tarvitsemansa opetuksen ja tuen.

– Olemme Tredussa hyvin tyytyväisiä siihen, että saamme tämän myönnetyn lisärahoituksen turvin vahvistettua opetus- ja ohjaustoimintaa ja sen avulla varmistettua valmistuvien opiskelijoiden ammatillisen osaamisen laatua.

– Tämä edistää myös opiskelijoiden yksilöllistä ohjausta, työllistymistä ja jatkuvan oppimisen valmiuksia osaamishaasteiden kasvaessa tulevaisuudessa, toteaa Tredun johtaja Outi Kallioinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut