Ympäristöterveyden taksaa tarkistettiin Tampereella ja lähikunnissa – Muutokset koskevat muun muassa toreja ja ulkomyyntipaikkoja

Tammelantori on yksi vapaaehtoistoiminnan teemaviikon tapahtumapaikoista. Joonas Alanne/ESM:n arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Alueellinen ympäristöterveydenhuollon jaosto hyväksyi ympäristöterveyden taksaan tehdyt muutokset 11. kesäkuuta. Uusi taksa tulee voimaan 1. heinäkuuta. Muutokset koskivat toreja ja ulkomyyntipaikkoja, toiminnanharjoittajan vaihtumista ja etäyhteydellä tehtäviä tarkastuksia.

Ruokaviraston, Valviran ja Kuntaliiton ohjeistusten perusteella nyt myös toiminnanharjoittajan vaihtumista koskevasta ilmoitusmenettelystä peritään maksu.

Taksaan tarkennettiin maksujen perimistä etäyhteyden tai puhelimen välityksellä tehdystä tarkastuksesta. Käyntimaksua ei näistä tarkastuksista peristä. Erityisesti pandemiatilanteen aikana on jouduttu osittain luopumaan yrityksissä paikan päällä tehtävistä tarkastuskäynneistä. Valvonta toteutetaan näissä tilanteissa kyselyiden ja haastattelujen avulla.

Tori- ja ulkomyyntipaikkojen sekä liikkuvien elintarvikehuoneistojen (siirrettävät kioskit, myyntiautot ja -vaunut ja vastaavat) tarkastuksista poistettiin käyntimaksu. Koska useita toimijoita tarkastetaan samalla käynnillä samassa paikassa, ei maksua ole aiemminkaan peritty.

80 euron tuntitaksa sekä matkakustannuksista perittävä kiinteä käyntimaksu 40 euroa pysyvät ennallaan.

Toimialueena on Tampere, Orivesi, Juupajoki, Kangasala, Pälkäne, Valkeakoski, Akaa ja Urjala.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut