Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ikuriin suunnitellaan uutta päiväkotia ja koulua

Ikurin koulutalon tontille suunnitellaan uudisrakennusta, joka korvaisi Ikurin nykyisen koulutalon sekä Myllärin ja Länsi-Tesoman päiväkodit. Uusi päiväkoti ja pienten lasten koulu parantaisivat alueen lapsiperheiden palveluja, kun sekä varhaiskasvatus että esi- ja alkuopetus voitaisiin järjestää turvallisessa ympäristössä lähipalveluna.

Pienten lasten yksikön tarveselvitys hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa 11. kesäkuuta.

Päivähoitoikäisten ja alakoululaisten määrän vähäinen supistuminen Ikurin alueella on otettu suunnittelussa huomioon. Uusi päiväkoti mitoitetaan kahdeksalle ryhmälle eli 160 lapselle. Kouluun tulee kaksisarjainen esi- ja alkuopetus 150:lle 0–2 -luokkien oppilaalle.

Lisäksi koulussa varaudutaan myös noin kymmenen oppilaan erityisen tuen luokkaan. Rakennus suunnitellaan mahdollisimman muuntojoustavaksi ja iltakäytön mahdollistavaksi.

Ikurissa Virontörmänkadulla sijaitseva Ikurin koulutalo on valmistunut vuonna 1976 ja se on perusparannettu vuonna 2011. Ikurin koulun toimipiste on osa Tesoman koulua. Tarveselvitykseen sisältyy koulun lisäksi kahden läheisen päiväkodin tilat eli viereisen liikekiinteistön yhteydessä toimiva Länsi-Tesoman päiväkoti sekä koulun tontilla oleva Myllärin päiväkoti.

Sekä Ikurin koulutalossa että Länsi-Tesoman päiväkodissa on tarve laajalle peruskorjaukselle. Myllärin päiväkodin tilat ovat väliaikaiset. Laajan peruskorjauksen sijaan on tarkoituksenmukaisempaa rakentaa uusi rakennus, jossa saadaan yhdistettyä kolmen eri toimipaikan toiminnot samaan rakennukseen.

Aikataulun mukaan rakennustyöt on suunniteltu aloitettavaksi maaliskuussa 2022. Mikäli rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan, uusi pienten lasten yksikkö voitaisiin ottaa käyttöön elokuussa 2023. Koululaisten väistötilana toimii Tesoman koulu. Läheiset Myllärin ja Länsi-Tesoman päiväkodit voivat olla toiminnassa rakentamisen ajan.

Jatkosuunnittelun pohjana on tässä vaiheessa hirsirakenteinen rakennus, mutta lopullinen rakenneratkaisu päätetään hankesuunnittelussa. Hirsirakenteen puolesta puhuu se, että massiivisessa puurakenteessa ei ole monikerrosrakenteelle ominaista herkkyyttä rakennusaikaisille virheille.

Hirsirakenteisena uudisrakennuksen kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa.