Festarikesä saa etäalun – Popeda raikaa myös Pakkahuoneen aukiolla

Pate Mustajärveä ja Popedaa pääsee kuulemaan kotona tai näytöltä Pakkahuoneenaukiolla. Timo Mustalampi
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Festarikesä saa tukevan startin perjantaina ja lauantaina... tosin etänä.

Tampereen Tullikamari ja oululainen 45 Special järjestävät Stayin’ Alive Festivalin, jossa lähetys loikkii kahden legendaarisen liveklubin lavoilla.

Ensimmäinen esiintyjä, Vesterinen Yhtyeineen, aloittaa tänään perjantaina kello 19. Illan aikana kuullaan myös muun muassa Eläkeläisiä ja Popedaa.

Lauantaina ovat vuorossa muun muassa Stam1na ja Apocalyptica.

Stayin’ Alive Festival on seurattavissa ilmaiseksi festivaalin verkkosivulla StayAlive.fi ja Facebookin kautta. Tapahtumaan on myös myynnissä erllaisia tukilippuja ja oheistuotteita.

Festivaalia voi seurata molemmissa kaupungeissa myös lähes livenä koronarajoitusten mukaisesti. Tampereella Pakkahuoneen aukiolla tapahtuma toistuu isolta näytöltä. Oulussa Nelivitosen keskikerroksen loungeen pääsee rajattu määrä väkeä nauttimaan striimin tarjonnasta. Tarjoilu pelaa normaalisti sekä 45 Specialissa että Tullikamarin terassilla.

Järjestäjä muistuttaa, että ainoastaan verkko-osoite StayAlive.fi on virallinen reitti tapahtumaan.

– Jos haluat tukea festivaalia, tarkista aina ennen maksutapahtumaa, että suoritus lähtee oikealle vastaanottajalle. Internetissä on ikävä kyllä myös meidän tapahtumamme kaltaisiksi tehtyjä valesivustoja, Tullikamarin promoottori Tero Viikari muistuttaa tiedotteessa.

Viikari toivoo, että ihmiset sukeltavat sisään Stayin’ Alive Festivalin tunnelmaan.

– Kannustan ihmisiä kasvattamaan omaa festarikokemustaan ja nauttimaan siitä. Jokainen voi näyttää maailmalle, että olemme yhä elossa. Hyvä idea on pystyttää oma festarialue vaikkapa parvekkeelle, pihalle tai terassille ja virittää ääni ja kuva niin hyviksi kuin suinkin. Festivaalitunnelmaan pääsee myös mobiilisti. Laadukkaat kuulokkeet tai kaiuttimet parantavat livekokemusta entisestään, Viikari vinkkaa.

Esiintyjien, 45 Specialin ja Tullikamarin lisäksi festivaalin mahdollistavat Tampereen ja Oulun kaupungit, Saha Prod, Livepaletti, Soundon, Colossal Order, Creative Crue, Profilight, Base Solutions ja GEST.

Stayin’ Alive Festival

perjantai 12.6.

klo 18.30 portit avataan

klo 19 Vesterinen Yhtyeineen

klo 20 Katri Ylander Duo

klo 21 Eläkeläiset

klo 22 Jaakko Laitinen ja Väärä Raha

klo 23 Popeda

lauantai 13.6.

klo 18.30 portit avataan

klo 19 Stam1na

klo 20 Noora Louhimo Trio

klo 21 Mokoma

klo 22 Terveet Kädet

klo 23 Apocalyptica

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut